2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Yongnuo YN467 Nikon

Olcsó redszervaku, Nikonhoz

[ ÚJ TESZT ]

Alapfunkciók

Üzemmódok:

TTL:

Nikon i-TTL rendszert támogatja a vaku, a régebbi d-TTL-t nem, így régebbi fényképezőgépekkel nem lehet használni TTL üzemmódban. Működéséről annyit, hogy többnyire jól exponált képeket kaptam vele, vakufej döntése/forgatása esetén szükség volt a vaku által kínált kompenzációra, de ez természetes, összességében elégedett vagyok a végeredménnyel.

Manuális:

Ha nem akarjuk, hogy automatikusan válassza ki a vaku/fényképezőgép páros a villanás erejét, akkor manuális módban használhatjuk. Semmi extrát nem ad ez a mód, egyszerűen a vezérlőtárcsával állíthatjuk a villanás erejét.
Az alábbi videó szemlélteti a vaku manuális és TTL működését: [link]

Slave1 és slave2:

Hasznos üzemmódok, lényegük, hogy más vaku fényére képes elvillanni a vaku, így nincs szükség kábelre, vagy rádiós kioldóra, ha úgy akarjuk használni, hogy levesszük az egységet a vázról. Természetesen csak beltérben ajánlott használni ezeket a módokat, ahol a falakról jobban visszaverődik a fő vaku fénye. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak sima másodlagos villanóként tud funkcionálni, tehát Nikon CLS-t nem támogat, továbbá szinkron kábel csatlakozó sem található az eszközön.

Mostanában kezdek rákapni a slave üzemmódok használatára, de kizárólag a 1-es módot használom, mely során rögtön a fő vaku villanására aktiválódik a 467-es. Ekkor a fő egységet, azaz például a gépem beépített villanóját manuális üzemmódba állítom, így az csak egyet villan, és nincs előzetes mérővillanás, ami esetlegesen túl korán elsütné a 467-est.
Ha a gépünk fő vakuja TTL-ben dolgozik, de szeretnénk slave-ként elvillantani a Yongnuo-t, akkor van szükség a 2-es módra, amikor is az eszköz figyelembe veszi a TTL vaku előzetes mérővillanását, és csak a fő villantás idején aktiválódik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.