2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note 3

Nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire: nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell!

[ ÚJ TESZT ]

Hálózati kapcsolatok, Akkumulátor, Összegzés

Hálózati kapcsolatok

Ahogy általában lenni szokott mindkét kártyahelyre be lehet tenni az LTE képes kártyát, viszont onnan kezdve, hogy az egyiken igénybe veszi ezt a szolgáltatást a felhasználó, a másik már nem képes erre, max. EDGE/GSM kapcsolatra. Mivel én egy kártyával használom, ezért nekem ez amúgy sem lényeges szempont. A Note 3 egyébként 7 LTE hálózatot támogat (1(2100), 3(1800), 7(2600), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)). Én a kék propelleres szolgáltatónál vagyok, így nálam gond nélkül van szélsebes 4G, ahol elérhető (még a 4-es metróban is) :).

WiFi tekintetében szintén gazdag a felhozatal: 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogat, van WiFi Direct, és hotspot funkcióra is képes. Bluetooth verziója 4.1, megfelelő fülessel A2DP-t is támogat. GPS támogatja a Glonass műholdakat. Én az első pozicionálásnál támogattam meg 4G-vel, utána simán offline módban is csatlakozik egy pillanat alatt. Az eddig szintén csak prémium feature-ként ismert infraport is benne van. Olvastam MiRemote alkalmazásról, de azt nem találtam a gépen. Én nem használom, de van benne sztereó FM rádió, amelyen még felvételeket is lehet készíteni.

Akkumulátor

Az akkumulátor - ahogy arról már a cikk elején is írtam - 4000 mAh-s. A gyári töltő 2 amperes, és kb. 2 óra alatt tölt fel olyan 20%-os töltöttségről 100%-ra. Ha a telefont pusztán telefon funkciókra használjuk, akkor a gyári adatok szerint 3 napot bír egy töltéssel. Ezt egyébként el is hiszem, főleg úgy, hogy nekem is be van állítva a fokozott állóképességgel bíró mód, ha az akku teljesítmény 20% alá esik.

Hardcore játékosok is elégedettek lesznek vele. Tegnap úgy indultam el reggel, hogy 92%-on volt a töltöttség. Egész nap berheltem - kellett a teszthez - Facebook, Messenger, a korábban említett játékok (1-1 órák folyamatosan mindkettővel). A nap végére 36%-ig ment le az akkumulátor teljesítménye. Ekkor már volt benne kb. 6-7 óra bekapcsolt kijelző idő és játék. Szerintem ez jó teljesítmény, főleg hogy ekkora kijelzőt kell meghajtania, ilyen felbontással. Egy másik adat: 100%-ra töltés után tényleg csak telefon funkciókat használva - na meg persze fényképeztem jópárat - 6 óra készenlét után is még mindig 100%-os töltöttséget mutatott. Ez több, mint elég.

Verdikt

Vannak pro és kontra érvek, kezdjük a pozitív oldalával. Én tűkön ülve vártam, nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire. Nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell. Az 5.0-s Android főverzió is kellemes, de ugye már van 6-os főverzió is, szóval lehet azzal kellett volna kezdeni. Ettől függetlenül jó ez így, stabil és talán ez a legfontosabb. A MIUI már Redmi 2-n is bizonyított, pontosan azt adja itt is, amit várt tőle az ember.
A hatalmas kijelzőn élvezet olvasni bármit, élvezet a böngészés - én a gyári böngészőt lecseréltem a Chrome-ra - a filmnézés, és a játék. Az olyan feature-ök, mint az infra és az ujjlenyomat-olvasó, valamint a fém ház, csak a prémium érzetet erősíti és nincs is velük semmi baj.

Nem jó viszont, hogy nem lehet bővíteni a memóriát. 16 GB bár majd' mindenre elég, egy-két combosabb játék és a memória megtelik - már az az alig 12 GB, amelyet nem fog le a rendszer. Az unibody készülékház gyönyörű és tényleg a prémium érzetet adja vissza, azonban a nem cserélhető akkumulátor lehet, hogy zavar egyeseket - én magam is örülnék, ha lenne alternatív választás arra az esetre, ha sikerülne megfagyasztani a készüléket.

Számomra több a pro, mint a kontra, nem csalódtam a készülékben és a tudásában. Azt hiszem az elkövetkezendő 1-2 évre el is leszek vele!

Köszönöm a Tinydeal-nek a lehetőséget!

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket!

Szerző megjegyzése: a shopos ROMot a MIUI global fórum alapján frissítettem a 6.1.14-es DEV ROM-ra épülő MIUI 7 eu-s ROMra. Ebben van magyar nyelv, és megtalálható a MIRemote alkalmazás is, amely tökéletesen alkalmas az otthoni TV-k irányítására. A SOC így kb. 50000-es eredményre képes Antutu 6.0.1-ben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.