2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note 3

Nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire: nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell!

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, Benchmark tesztek, Android, MIUI

Nem tudtam előre, melyik változatot fogom kapni, de azt tudtam, hogy akármelyik lesz is, elégedett leszek vele. Az enyém a 2 GB RAM / 16 GB ROM párosítás lett. A memóriabővítés hiánya az egyetlen, amit negatívumként tudok felsorakoztatni, egyébként a készülék teljesítményére nem lehet panasz.
A Helio X10 villámgyors és tudjuk, hogy az MTK chipsetek amúgy is takarékosak, kevesebb hőt termelnek a konkurencia hasonló architektúrájához képest.

Csináltam bár benchmarkot a géppel, az alábbi eredmények jöttek ki. Az összehasonlításban benne van a TOP 15-ben, szóval szerintem ez elég ütős ajánlat. Nyilván 3 GB RAM-mal még jobb az eredmény.

Android főverziót 5.0.2-t kapunk, MIUI 7-essel fűszerezve. A készülék gyors. Nem mondom, hogy pokoli gyors, de szemrebbenés nélkül megy a multitask, nincs gondolkodás az alkalmazások megnyitása alatt, megy az alkalmazásváltás, mint a gondolat.

Aki valaha is próbálta a MIUI rendszert, az szeretni fogja ezt is. Minden testreszabható benne. Ebben láttam hosszú idő óta először, hogy beállítottam ébresztést, aztán kikapcsoltam a telefont. Az pedig kiírta, hogy akkor időzített bekapcsolás holnap reggel 6-kor.

A készüléken egy custom MIUI volt, de utánaolvasva kiderült, hogy egy páran még kapták azzal a ROM-mal, ami az enyémen is volt és nem csak nekem voltak gondjaim vele. Ezután feltettem egy a gyári fejlesztői MIUI-ra épülő verziót, amivel már tényleg minden működik. Bővebb információkat mindenki talál a hivatalos MIUI fórumokon - mind a magyaron, mind a kínain. Egy dolog biztos, egyelőre hivatalos magyar nyelvű MIUI nincs rá, azt csak bootloader nyitás után lehet felvarázsolni.

Az utóbbi telefonjaim közül ennek a legkényelmesebb a billentyűzete. Nem ütök félre egyáltalán. Nincsen nagy lapát kezem, és nincsen túlságosan vékony sem, de az ujjaim szélesebbek, így a Redmi 2 Proval gyakran megesett, hogy félreütöttem. Hát itt nem fordult elő eddig egyszer sem.

Akár üzenetet szerkesztek, akár jegyzetet készítek, minden rendben zajlik. A beépített szótárat még tanítani kell, kevéssé ismeri a magyar kifejezéseket, de nekem nem gond, mióta az automatikus javítást kikapcsoltam, vagy elfogadom a javítási javaslatot, vagy nem.

Játékok

Azzal gondolom nem mondok újat senkinek, hogy az okostelefonokra írt játékok hihetetlen ütemben fejlődnek. Én versenyzés megszállott vagyok, meg persze autótuning őrült, szóval nálam ilyen játékokkal lett tesztelve. A Real Racing 3 és a Need for Speed No Limits volt a tesztalany. Mindkét játék akadásmentesen hasít, mellette pedig nem melegszik a készülék, szinte egyáltalán. Akkor éreztem egy kis melegedést - de korántsem annyit, mint egy Snapdragon esetében - amikor egyszerre 28 autó volt a pályán a Real Racing 3-ban...

Need for Speedben olyan effektek is megjelentek, amelyet eddig egyik telefonon sem tudtam megjeleníteni. A szakadő eső látványra sem utolsó. A burnout, amely induláskor képződik, a sérülő autók látványa hihetetlenül valóságossá teszi a játékot.

A Real Racing 3-ban minden akkor és úgy történik, ahogy én akarom, és mellette nem melegszik a készülék. Snapdragon 410 azért erősen melegedett, ott nagy hasznát láttam a pár napja tartó valódi télnek és a negatív hőmérsékletnek az utcán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.