2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A Windows 7 titok

Hogyan tervezzünk hosszú távra a Windows 7-el? Mik az általános tévedések, félreértelmezések, hibák?

[ ÚJ TESZT ]

Szoftverkörnyezet

Nagyon fontos, hogy határozott elképzelésed legyen arról, milyen szoftverekre van szükséged. Amennyire lehetséges, kerülni kell a folytonos és ész nélküli szoftvertelepítéseket és eltávolításokat, nem egészséges.
Ezt neked kell meghatároznod, ebben nem tudok teljesen segíteni, de a fenti tanácsot fogadd meg. Ha nem vagy biztos abban mire mit használj, álljanak itt a saját, bejáratott szoftvereim, amiket ebben a fázisban én telepítek:

Videó lejátszás

VLC Media Player
http://www.videolan.org/vlc/

Mindent tud amit kell és mindent lejátszik. Nagy előnye, hogy nem integrál a rendszerbe inkompatibilis codec csomagokat és ez által óvja is a rendszert.

Zene

Winamp
http://www.winamp.com/

Szerintem ezt nem igen kell bemutatni, talán annyi, hogy én a lite verziót használom, a plusz funkciókra nincs szükségem, csak a zene fájlok lejátszására és esetleg internetes rádióhallgatásra.

Böngésző

Google Chrome
https://www.google.com/chrome

Számomra ez, ami igazán bevált. Stabil, a böngészés és maga a programműködés is villámgyors. Sok hasznos és jó kiegészítővel. Ezt használom PDF olvasónak is. Eleve flash playerrel integrálva érkezik a gépünkre, így azzal nem kell bajlódni, java-t szoktam hozzá feltelepíteni.

Iroda

Libre Office
http://libreoffice.hu/

Remek ingyenes irodai programcsomag, ami kezeli a Microsoft Office formátumokat is. Otthoni célokra és általános munkaköri teendőkre több mint alkalmas. Maximum azoknak nem alternatíva, akiknek komolyabb Excel táblázatokat, vagy adatbázisokat kell kezelnie a munkája folytán. Ettől függetlenül sokan vannak, akik még erre is ezt használják.

Kommunikáció

Skype
http://www.skype.com/

Windows Live Messenger
http://windows.microsoft.com/hu-HU/messenger

Levelezés

Ugyan én webes felületről levelezem, de a Windows Live Mail nagyon jól sikerült kliens, bárkinek bátran ajánlom. Még számításba jöhet a Mozilla levelezője, a Thunderbird.

Fájlkezelés

Csak a Total Commander, ez nem vitás :)

CD/DVD írás

ImgBurn
http://www.imgburn.com/

Nagyon jó ingyenes, stabil és gyors program, nálam sose vétett, sőt. Volt, hogy újraírható lemezeket hozott helyre, amikkel a többi szoftver érthetetlen okból elbukott.
Minden lehetséges művelet, amire szükség van elvégezhető vele, könnyen áttekinthető. Egy kezdőnek és hozzáértőnek is remekül kézre áll.

Tömörítés

Egyszerűbb műveletre a Total Commander lehetőségeit használom, de darabolt fájlok összeillesztéséhez ajánlom: Winrar, vagy 7-Zip.

Jó tanács, hogy minden szoftver telepítésnél legyél körültekintő, ugyanis bevált divat lett, hogy próbálnak téged megajándékozni mindenféle toolbarral, reklámozásra szolgáló kéretlen alkalmazásokkal. Ha ilyennel találkozol, ne egyezz bele a telepítésébe (vedd ki előle a pipát/pipákat).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.