2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Vsonic VSD5 bemutató

A shenzeni kristálykagyló újratöltve: gyakorlatilag minden téren előrelépés történt a VSD3S-hez képest.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A 2015-ös év kezdetével a Vsonic a kissé késésben lévő VSD paletta fokozatos bővítését irányozta elő, többek között a napokban bejelentett VSD2/2S modellel és a mostani tesztem alanyával, a VSD5-tel, amely egy különlegesebb modell, a gyártó mindössze 6000 darabot gyártott le belőle, ezúttal az 563-as számú példányról írok.

Aki esetleg nyomon követte a Vsonic-kal kapcsolatos híreket, az láthatta, hogy a VSD5 meglehetősen sok közös vonást ápol a piacon már tavaly óta megtalálható VSD3/3S modellel, ezért gyakran fogok hivatkozni a korábbi cikkemben bemutatott VSD3S-re.

Doboz és tartozékok

Itt valóban nem sok meglepetéssel szolgálhatok, a doboz méretében és megjelenésében egy az egyben a VSD3/3S dobozát idézi, azzal a különbséggel, hogy a frissített típusjelzés mellett a doboz bal felső sarkába egy apró plakett került, amelyen feltüntették, hogy a dobozban melyik példány található a legyártott 6000-ből. Tartozékok terén is ugyanazt a felhozatalt kapjuk, amelyek pontos listája a következő:

– VSD5 fülhallgató
– 3 pár szimpla szilikon illeszték (S/M/L méretben)
– 1 pár dupla harangos szilikon illeszték
– 1 pár habszivacs illeszték
– 1 pár kábelvezető horog
– bársony tasak

Megjelenés és felépítés

Első pillantásra a külsőségek terén sem vállalta túl magát a tervező csoport, azonban a jól bevált receptet részleteiben továbbcsiszolni egy helyes döntésnek bizonyult.
A fülhallgató ház méreteiben tökéletesen megegyezik a VSD3/3S modell esetében használt konstrukcióval, tehát egy egész fület kitöltő, a belső oldalán lekerekített ívekkel, külső oldalán pedig gyémántszerű élekkel tagolt burkolattal látták el. Anyagminősége kicsit jobbnak mondható a VSD3/3S-hez képest, és az illesztések még precízebben lettek kivitelezve, ami egy szimpatikus lépés volt.
Lévén, hogy limitált példányszámú modellről van szó, egy átlátszó, világos füstüveg színt kapott a ház, és kizárólag ebben a színben érhető el.

A lényeg már az átlátszó borításon keresztül is megtekinthető, egy 32 Ω-os ellenállású CCAW driver személyében, amely viszont egy teljesen új darab, hangképét pedig a gyártó állítása szerint a Sony EX1000-es modelljét referenciapontként használva próbálták belőni (bár lévén, hogy alig van itthon élő ember, aki az EX1000-est valaha is hallotta, ez majdnem mindegy is).

Driver-flex jelenséggel szerencsére VSD5 esetében sem kell számolni, és minimálisan könnyebben hajtható, mint a VSD3S 40 Ω-os drivere, amely mobiltelefon-használók számára lehet jó hír, minőségibb DAP/PMP-k esetében ez nem képez jelentős változást.

Az izoláció és a kényelem teljesen rendben van, ami viszont cserére érdemes, azok a gyári szilikon harangok. Helyettük Sony Hybrid harangokat javaslok, hosszútávon lényegesen kényelmesebb konstrukciók.

Kábel tekintetében egy fixen beépített, 1,3 m-es hosszúságú, ezüstszínű, belülről csavart darabot kapunk, a VSD3S cserélhető kábeles variánsához utólag beszerezhető "Upgrade Cable"-lel megegyezőt. Minősége jónak mondható, nehezen gubancolódik, az illesztések és a felületi eldolgozások pedig egy strapabíró vezetékről tanúskodnak.
Szélzajjal és kábelzajjal nem kell számolni, a korrektül eltalált izoláció ilyen téren is megmutatkozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.