2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8 Quad Core Dual SIM bemutató

Egyik vezető kínai telefongyártó legújabb 5 inches 4 magos 2 SIM-es Androidos telefonjának ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera és hang

Kamera

A W8 egy autófókuszos, 12 megapixel felbontásig állítható, LED villanóval ellátott fényképezővel van felszerelve. A leírásokban hol 8, hol 13 megapixel van feltüntetve. A dobozra 8.0 megapixelt írtak, a kamera beállításainál a kisebbek mellett 5, 8 és még 12 megapixel is választható. Videó felvételt maximum 1080p-ben tud rögzíteni. Készítettem néhány tesztképet különböző felbontásokkal és fényviszonyok mellett, így mindenki eldöntheti mennyire megfelelő vagy sem a kamera minősége számára. Én annyit várok el tőle, hogy összességében a teljes fotózott kép viszonylag jól nézzen ki. Nyilván családi nyaralásokra, szülinapokra nem ezt fogom vinni, de hirtelen események megörökítésére szerintem teljesen rendben van. Ha meglátok egy újságot, hirdetést vagy bármit az utcán, azt gyorsan lefotózom és meglesz olyan minőségben, hogy meg tudjam mutatni valakinek vagy vissza tudjam nézni. De azt ne várja senki, hogy egy látkép esetén a távoli templomot kivágva a kép közepéből majd éles képet kap. Növelik ugyan a megapixel számokat és a teljes kép méretét, de ezek talán soha nem lesznek alkalmasak az utólagos feldolgozásra, croppolásra. Azt kell nézni, hogy egy az egyben a lefotózott kép, hogy adja vissza amit láttunk. Természetesen lehet mondani, hogy nincs igazam és lehet támasztani sokkal magasabb elvárásokat is, de úgy igen nehéz lesz megfelelő készüléket találni ebben a kategóriában (sőt még magasabban is).

Beállítások terén elég széles finomhangolási lehetőséget nyújt a rendszer. Expozíció, Színhatás, Kép jellege, Fehéregyensúly, Képtulajdonságok, Villódzásgátló, Önkioldó, Sorozatfelvétel, Képméret, ISO, Mikrofon, Audió mód, Gyorsítás intervalluma, Videó minősége állítható. Ezek részletei a mellékelt képeken látható.

Az előlapi kamera felbontása 5 megapixelig emelhető. Némi finomhangolásra itt is kapunk lehetőséget, de ez már nem olyan széleskörű, mint a hátlapinál, azonban videótelefonáláshoz, Skype-hoz bőven elegendő.

Hang

Szép tiszta, zajmentes hangon hallhatjuk a másik felet és ő is jól hall minket már közepes hangerő esetén is. Vezetékes és Bluetooth headseten keresztül is jól működik a kommunikáció mindkét irányba. Zenét is élvezhetően játssza le, a filmnek hangja is hibátlan. A kihangosítót használva sincs torzítás, még akár azzal is végig lehet nézni egy filmet, bár ez elég extrém lehetőség. Az audio profilok beállításánál van egy BesAudEnh hangzásjavítás fülhallgatóhoz funkció, ami elméletileg javít a hangzáson, de ez megint csak ízlés kérdése, én nem szeretem módosítani a hangszíneket.

A vezetékes fülessel nem árt óvatosnak lenni, csatlakoztatáskor vegyük le a hangerőt kb. harmadára és onnan állítsuk felfelé, amennyire szeretnénk, mert nagyon hangos!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

  • THL T6 Pro - Apró ár, egy Próért

    Dual SIM, 5" HD felbontással, 1 GB RAM-mal, 8 maggal, mindez maximum 44.000-ért, itthon.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.