2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

THL T100S bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Abszolút csúcs hardver, 8 magos processzor, Full HD kijelző, de íme a részletek:

– Display: 5"-os Full HD display using OGS (One Glass Solution)
– Processor: 1,7 GHz MT6592 True Octa-Core with Mali-450 GPU
– RAM: 2 GB
– Android: 4.2
– Wi-Fi: 802.11 b/g/n
– Cellular: 2G – GSM 850/900/1800/1900 MHz and 3G – WCDMA 850/2100 MHz
– Connectivity: Bluetooth, GPS, NFC
– Cameras: 13 MP Rear Camera + 13 MP Front-Facing Camera
– Battery Size: 2300 mAh
– Storage: 32 GB and a microSD slot with support for another 64 GB
– Dimensions: 144 x 70 x 9 mm (L x W x D)
– Weight: 147 g

Tudtam, ő lesz az igazi, az ára 309 $, Antelife-tól rendeltem meg, január 9-én. DHL-szállítást is kértem hozzá. Január 17-én kaptam tracking numbert, szerintem ez nagyon hosszú idő, de még egy friss termékről van szó, és amikor írtam nekik, azonnal válaszoltak, hogy elnézést a késésért, hamarosan feladják, ne aggódjak.

Én ezt nagyra értékelem, szerintem tök jó szinten van az ügyfélszolgálatuk. 20-án kaptam a DHL vám részlegétől e-mailt. Az Antelife a csomagra 50 $-t írt, de ezt a trükköt már ismerik, ezért kérnek paypal átutalásról szóló bizonylatot. 700 € alatt vám nincs, csak 27% áfa. Így még 18.000 forintot fizetnem kellett 22-én a futárnak, amikor is megérkezett a csomag. 90.000 volt, szerintem ennyit is megér.

A csomagolás korrekt, biztonságos bubis boríték, benne egy fehér dobozban a telefon, egy egyszerű tok, plusz kijelzőfólia, EU töltő és egy headset, amit kibontani sem érdemes.

A plusz fólia is jól jött, mert a gyárit sikerült úgy felrakni, hogy maradt alatta egy hongkongi porszemcse, szerintem ez elég gáz. De amit pluszba adnak, egyébként is jobb minőségű, szóval szinte azonnal fölraktam.

Az első benyomás jó, nincs benne fém, de a műanyag, amiből készül, jó minőségű, az összeszerelés precíz.

Szinte az egész eleje egy üveg felület (Gorilla Glass III). A bal oldalon felül van a kamera, mellette a közelség-, illetve a fényérzékelő és egy LED, ami nekem eddig csak pirosan pulzálva azt jelezte, ha töltőn van a telefon. Remélem, majd egy szoftverfrissítés után egyéb eseményeket is jelezni fog. Fent középen van a hangszóró. Lent az üveg alatt 3 érintőgomb fehér háttérvilágítással. A tetején található a miniUSB- és a 3,5-ös jack-csatlakozó. Bal oldalán van a hangerőszabályzó, jobb oldalán az on/off gomb. Dedikált exponáló gomb nincs. A hátulján van egy kamera, egy LED-vaku és még egy hangszóró.

A lepattintható hátlap alatt kivehető a 2300 mAh-s lithium-ion akkumulátor, de a kínai piacra 2700 mAh-s Li-Polymer aksival is árulják. Egy normál és egy micro-SIM, illetve egy microSD-kártya számára van benne kialakítva hely. Nekem ez több mint jó, csak egy normál SIM-et használok.

Az első bekapcsoláskor kezdődik az utazás, elképesztő sebességgel áll fel a rendszer, ami egyébként Android 4.2.2, és amelyen kínai szoftverek és gyártói átalakítás nélkül előre telepített Play Áruház található. A magyar nyelv alapból benne van, és teljes a fordítás. Minden nagyon gyorsan történik, tényleg ahogy hozzáérek egy ikonhoz, azonnal a képernyőn van az eredménye, és teljesen mindegy, hány program fut a háttérben.
Olyanokkal próbálok kifogni rajta, hogy elkezdek játszani a Modern Combat 4-gyel, majd nézek egy Full HD videót YouTube-on, megnyomom hosszan a Home gombot, és visszaváltok a játékra, majd vissza a videóra.
És az egy dolog, hogy mindez megtörténik, de az nagyon jó, hogy mindez elképesztő sebességgel történik, ráadásul úgy, hogy a videó és a játék is onnan folytatódik, ahol abbahagytam. Na, de ne szaladjunk előre.

Méret: 5”. Persze, hogy nagy, de szerintem sokkal több ennek a jó oldala, mint a rossz. Tulajdonképpen csak pár centi, mindenhol elfér, ahol a Huawei is. A futópántomból épphogy kilóg, és egy kicsit feszül. Viszont ezen örömmel olvasom azt, amit eddig monitoron olvastam, ráadásul látom is, mit gépelek. Van értelme vele játszani, nagyon jól néznek ki a HD videók, rendesen elfér és használható a Total Commander két oszlopa. Ezután kisebb telefonom nemigen lesz. És mióta megvan, a 10”-os tabletet nem veszem elő.

Telefonálni tökéletesen lehet vele, jó a hangminősége, jó a térereje, a 3G használatához a Vodafone-tól kellett kérnem egy konfigurációs SMS-t, de azóta kifogástalan. A wifi szintén hibátlan.

A Full HD kijelző túlzásnak tűnhet 5”-os méretben, és talán az is, de ha lúd, legyen kövér. A színek nagyon szépek, élethűek, nincs zöldes árnyalat, és minden szögből jól látszik. A fényereje széles tartományban állítható, az automata fényerő-állítás kifejezetten jól működik.

Érzékelők közül került bele: fényérzékelő, gyorsulásmérő, közelségérzékelő, mágnesesmező-érzékelő és tájoló. Elixirrel nézegetve nagy részük Bosch, eddig jól működtek.

Hardveresen nagyon erős, ezért a működése nagyon gyors. Nekem ez volt a fő szempont, és ez bejött.
Az AnTuTu 27.069-et mér. Ez Galaxy S4-es szint. Böngészésre régóta Operát használok, villámgyorsan működik, a Ttorrent kliens szintén tökéletes. Az összes játék, amit eddig próbáltam, teljesen folyamatos (NFS Most Wanted, Real Racing, MC4, Assassin’s Creed).


GPS: szerintem ez nem olyan nagy varázslat, évek óta raknak a telefonokba GPS-t. Nem mondom, hogy elhasalt, de ez szerintem a gyenge pontjai közé tartozik. Én futáshoz használom Strava appal, és a helyzet az, hogy hozzá voltam már szokva a Huawei A-GPS-éhez, aminél nem kellett várni. Itt kell, a jó hír viszont az, hogy bár kb. 2 perc, amíg megtalálja a műholdakat, utána is pontos marad. Mindenesetre ha nyíregyházi taxis lennék, aki most kezd Pesten dolgozni, nem ezt választanám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.