2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Takstar Pro 80 & Shure SRH440

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A címbeli két fejhallgató összehasonlítása valamint a Sony PHA-1 (saját akkus DAC / AMP) bemutatója.

[ ÚJ TESZT ]

Takstar Pro 80

A Takstar cég terméke egy rendkívül exkluzív csomagolásban jött hozzám. Nagyon szép, kemény koffer párnázott beltérrel. A fejhallgató kábele is minőségi, középen csavart. Külön kicsi, puha, hordozásra alkalmas vászon zacskó.
Szóval minőségi érzetet keltett a csomag és a tartalma már az első pillanattól.

A csomagból kivéve a fejhallgató egy nagyon szép, finom bőrrel borított darab volt. Elég nagyra kihúzható és rendkívül kényelmes darab.
Az első feltevés után 1-2 óra múlva sem volt az az érzésem, hogy zavaró lenne, pedig nagy fülem van. A fülkagyló párna mérete közepes, kicsit rálógott a fülemre, de ez nem volt zavaró. A fejpánt nem nyomta a fejem, az egész fejes kényelmes volt.

A fejhallgató kb. három nap alatt be is járatódott, ami érzékelhetően a térben hozott kicsit, és több részlet jelent meg, ami jót tett a hangzásnak.

A fejhallgató technikai adatai - mint minden más cégnél - most is eléggé kétkedő szemekre talál nálam, így két dolgon kívül nem is emelnék ki semmit, nincs értelme marketing kamu szöveget leírni.

Szóval: kis impedanciás (60 Ohm), illetve a ~100 dB érzékenység. Ez egy közepes érték, tehát hordozható lejátszóról is elméletileg korrekt hang szedhető ki belőle. (Samsung Xcover mobil + Nexus7 meg is ette rendesen).

Shure SRH440

A 440-es Shure fejes kezdő, de komolyabb minőségre vágyó fejhallgatósok között olyan ismert darab, hogy nem hiszem, hogy komolyabban be kell mutatnom, mindazonáltal pár sort illik róla írni.

Kis impedanciás (44 Ohm) zárt fejhallgató bőr párnával, a gyártó állítása szerint kezdő monitorozási célokra lett tervezve.

Az amerikai SHURE cég elég régi motorosnak számít, így hihetünk a cég állításának. A fejhallgatót lassan egy éve vettem barátnőmnek, aki azóta is lelkesen használja és szereti, mivel ő választotta meghallgatás után.

A Shure egy jó minőséget képvisel elérhető áron, viszont figyelembe kell venni, hogy kényelme nem mindeniken lehet megfelelő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.