2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
40. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - Resident Evil 6

Műfaj: Akció / Kaland
Megjelenés: 2013. március 22.
Mérési módszer: 1

Ez a játék jó példa arra, hogy miért neveztem "era"-nak a különböző DX generációkhoz tartozó kártyákon futtatott programokat, hiszen a Resident Evil 6 bár a DX11-es korszakban jelent meg, de DirectX 9c módban fut. Ennek ellenére ne becsüljük le, hiszen képes még az erősebb kártyákat is rendesen megizzasztani, így stabilitás tesztnek sem utolsó. Mivel ennek a játéknak a saját Benchmark programja nem FPS értéket, hanem pontszámot mutat, ezért ezeket az értékeket közlöm. Ez egyszerűen nem más, mint a kirenderelt frame-ek számának összege, így ha figyelembe vesszük, hogy a jelenet 150 másodpercig tart, akkor ezzel a számmal elosztva a végső pontszámot, megkapjuk az átlagos FPS értéket. Ennek megfelelően a 30 FPS-es átlaghoz 4500 pontot elérő kártyára lesz szükség.

A 780 Ti SLI páros vezeti a sort, 3 GPU-val ugyanis nem skálázódott megfelelően, ellentétben a 290X-el, mely kicsit gyorsulni tudott a harmadik kártya beszerelésének hatására, ám így sem kerülhetett az élre. 4K-ban egyébként a GTX 690 Quad SLI a nyerő, csak a Full HD-ban elért gyengébb eredménye okán lejjebb szerepel a listában. A modern kártyák között tehát az NVIDIA kártyái a nyerők, de az első generációs DX11-es típusok között a Terascale 2-es Radeonok verik a Fermi-s GeForce-okat.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

Érdekes, hogy bár relatíve gyengén szerepeltek összetettben, a skálázódási grafikon élén mégis két Fermi-s GeForce-ot találunk, de a legtöbb kártyával jól működött az SLI és a Crossfire is. A lista végén nyilván a legerősebb típusok szerepelnek, melyek processzorlimitbe ütköztek.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val csak a gyengébb modellek tudnak érdemi skálázódást felmutatni, a 780 Ti pedig lassult is.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-s kiépítésnél ismét az NVIDIA-nál van az előny, az 590-es és a 690-es is szépen szerepelt, közéjük csak a leggyengébb AMD dupla GPU-s DX11-es kártya, a HD 5970 tudott beférkőzni, a másik két Radeon típus jóval gyengébben szerepelt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

40. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.