2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung S5230 "Star" - saját élmények

Mivel nagy jövő elé nézhet az S5230, így megosztom a tapasztalataimat a telóról

[ ÚJ TESZT ]

A kütyük

TouchWiz. Ez a neve a Samsung saját maga által kifejlesztett, érintőképernyős telefonokra szánt rendszerének. A Star-ban is ez a szoftver van, kicsit fejlesztették az F480 óta, csiszolták, de még mindig vannak benne olyan hibák, ami miatt néha a falhoz vágnám! Egyenlőre beszéljünk a szép és jó dolgokról. Ugye van egy rakás widget, ezeket az oldalsó sávról tudjuk előhúzni, és oda rakhatjuk őket, ahova csak akarjuk. Nagyon örültem annak, hogy - amolyan Android-szerűen- három képernyőnk lehet, amik között horizontálisan tudunk lapozni. Ez azért is jó, mert így több widgetet is kirakhatunk, és nem zavarják egymást. Jópofa hogy még akár a szolgáltató nevét is levehetjük az "asztalról", ha zavarna.

Van egyébként mutatós, és digitális óra is, de mivel a jobb felső sarokban mindig ott van az óra, így feleslegesek, csak jól néznek ki. Van még Bluetooth gyorsindító is (ennek nagyon örültem), van zene és rádióvezérlő is, meg időjárás jelentés is (ehhez netre van szükség). Van két elég vicces kütyü is: a "Szokjon le a dohányzásról" és a "Kezdjen fogyókúrába". Semmi különösre ne számítson senki, gyakorlatilag csak az eltelt napokat számlálja. A szülinapos cucc is jópofa, viszont semmilyen figyelmeztetést nem ad, csak egyszerűen ott van és mutatja, kinek mikor van a születésnapja. A google kütyü viszont egész jól sikerült. Alapból kiad egy keresőmezőt, alatta meg a Gmailbe tudunk belejelentkezni, vagy a már előretelepített Google Maps-t indítja el.

Az olyan emberkéknek, akik fenn vannak különböző közösségi oldalon (pl. Facebook vagy MySpace), imádni fogják, hiszen vannak erre az oldalakra mutató gyorsikonok is.

Az viszont bosszantó, hogy ha a beállításokban engedélyezek egy kütyük, akkor az összes widget, amit addig kiraktunk az asztalra, visszakerül a sávra, és pakolhatjuk vissza őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.