2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Samsung Galaxy Tab (P1000) teszt

Samsung Galaxy Tab (P1000) - nagyra nőtt univerzum

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A 7"-os kijelző 1024x600-as felbontású, így várhatóan görgetés nélkül böngészhetünk majd rajta. Nem AMOLED kijelzővel szerelték, csak TFT panel került bele, valószínűleg a Galaxy S elvitte a gyártókapacitást, illetőleg több áramot is fogyaszt a TFT-vel szemben, ezért is lett ez jobb választás.

A kijelzőre egyszerűen panasz nem lehet, rendkívül finom a görgetés, és oldalról betekintve is gyönyörű képe van.

Samsung Galaxy Tab (P1000)

A specifikáció többi része is mesésnek mondható, az 1GHz Cortex A9 processzor mellé 512MB memória társul, és 16GB háttértár. Az akkumulátor üzemidőre nem lehet panasz, a 4000mAh-es beépített áramforrással egész nap használhatjuk a gépet.

3G modult is kapott az P9000, amivel bárhol internetezhetünk, emellett még hívást is fogadhatunk, kezdeményezhetünk vele. A fülünkhöz emelve irreálisnak tűnhet a használata egy ekkora készüléknek, és valóban az is. Telefonálni maximum headsettel fogunk rajta, legyen az vezetékes, vagy Bluetooth kapcsolatú.

Egy hiba van a Samsungban, vagy hát leginkább árpolitikai húzás, méghozzá az, hogy számítógépről csak dokkolón keresztül fog tölteni. A dobozban talált adatkábellel szinkronizálhatjuk az adatokat, viszont önmagában nem fog tölteni, tehát a Samsung ránk erőlteti a 20-30 ezer forintos dokkolót, vagy használhatunk hálózati töltőt.

Samsung Galaxy Tab (P1000)

Ezt internetre szánták elsősorban, mi másra. Ennek megfelelően elvárná az ember, hogy iPad áron elérjen rajta annyi mindent, mint egy számítógépen. A Samsung semmit sem bízott a véletlenre, hiszen az Android 2.2-vel együtt a Flash támogatás is megvan a Galaxy-n, és igen, megy is! Régi kedvenc játékommal, a Honfoglalóval teszteltem, és kényelmesen, jót játszottam rajta, ami eddig elképzelhetetlen volt ilyen eszközökön. A virtuális billentyűzet miatt tippelésnél csúnyán elvéreztem, de ahol csak nyomkodni kellett, ott hibátlanul ment. YouTube alkalmazás? Minek? Már böngészőből nézhettem kedvenc videóimat HD minőségben is.

Kellemes, hogy bármilyen irányba is fordítjuk, a kijelző képe vele együtt fordul, de ezt az elfordulást akár le is zárolhatjuk, ha nem tetszik. Menet közben, utazáskor a buszon többször fordult el, ami arra utal, hogy túlságosan is finomra hangolták a szenzort, ilyen esetekben jól jön, ha fixre állítjuk a tájolást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.