2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Prohardveren felkapaszkodva

2003-ban elkezdtek terjedni a neoncsövek, hideg katódos IDE kábelek és az egyéb kiegészítők...

[ ÚJ TESZT ]

A kezdet

Kezdődött minden 2003-ban. Elkezdtek terjedni a neoncsövek, hideg katódos IDE kábelek és az egyéb kiegészítők. Amint volt egy kis zsebpénzem, rögtön mentem a Mistral Computerbe elverni az összeset. Szép idők voltak ezek! Kígyózó sorok téli hidegben, nyári melegben. Volt, hogy egy órát is képes voltam kint dideregni egy ledes ventilátorért.

Első átalakításom egy olcsó házzal kezdődött, aminek nem emlékszem a nevére, de mai szemmel nézve elég viccesnek hat. Viszont akkoriban ez volt a menő. Nagyon jó érzés volt, mikor mentem LAN-ozni és mindenki megcsodálta. Nem győztem válaszolni a kérdésekre.

Jó kis modding alap volt a kuckó. Rengeteget változott az évek alatt, és sok mindent megtanultam az átalakítások során. Vele kezdődött modder pályafutásom.

A következő nagyobb mérföldkő egy HTPC volt, amit Yamaha erősítőből és DVD lejátszóból építettem.
Csak a nagyobbakat sorolnám fel. Így született meg ez a topic is: HTPC modding (videóból, erősítőből, Hi-Fi cuccokból)

Az ötlet akkor jött mikor tönkrement az erősítő, de nem HTPC-nek szántam. Egy rendes számítógépet akartam házimozi köntösben. Sok extrája volt, és nagyon tetszett. Elsőnek egy Zalman Reserator látta el a hűtés szerepét. Nem is volt vele semmi gondom, csak megtaláltam a Vízhűtés topicot és rögtön fertőzött lettem! Igaz, nem sok értelme volt lecserélni szegény Reseratort, mert nekem az is megfelelt.

Mindig csak magam szórakoztatására kezdtem bele egy egy átalakításba, de ezt a gépet érdemesnek tartottam arra, hogy megmutassam. Itt jött képbe a 2009-es MTH. Remek volt még a sok baki ellenére is! Facebookos képeim: MTH2009

HTPC:

Neki kezdtem az első gépnek, amit versenyre szántam. Nagyon sok munkám volt a gépházban és örömmel csináltam, de sajnos a pénz és egyéb gondok közbeszóltak. Sokan nem is gondolnák, mennyi pénz tud lenni egy egy mod elkészítése, gondolok itt például az anyagköltségre.

Itt tartottam egy kis szünetet egészen 2013-ig.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.