2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Prestigio MultiPhone 4500 DUO

Prestigio MultiPhone 4500 DUO – dual sim tepsi módra, egy fiatal gyártó zászlóshajója.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, Szoftver, Adatkommunikáció, Internet

Hardver, Szoftver

A rendszer Android 4.0.4-re épül, ami még mindig ICS kódnév alatt fut. Az Alcatel OT-997D mellett ez talán a második Európában hivatalosan kapható kétmagos kétkártyás 4" feletti mobiltelefon. A chipset egy Mediatek MT6577, amiben 1 GHz-en futó Cortex-A9 processzor teljesít szolgálatot. Párosul még hozzájuk egy 1024 MB nagyságú memóriamodul (RAM) illetve egy PowerVR SGX531 grafikus gyorsító.

A nyers tesztekről annyit, hogy az egyetlen versenytársát (OT997D) lehagyja Antutuban mintegy 200 ponttal. Az Antutu teszt során kapott eredmények a következőek: összesen: 6709, CPU: 2698, RAM: 1285, GPU: 1942, I/O: 784).

A készülék a szinte teljesen alap Android rendszert kapta meg, kivétel ez alól a statusbar, amin egy kicsit bütyköltek, különböző gombok kaptak helyet, amik nagyban megkönnyítik az ember dolgát használat során. Amit fontosnak tartok és nincsen benne alapvetően minden ICS rendszerben, az az akkumulátor százalékos kijelzése. A szinkronizálási feladatok rendben lezajlottak a fiókbeállítások után, szóval panasz nem lehet ezen a téren.

Adatkommunikáció, internet

A telefonban megtalálható minden manapság használt szabvány: GPRS, EDGE, 3G, HSPA, WiFi (b/g/n), Bluetooth (2.1), microUSB és természetesen a mobilnetet is lehet osztani a trendnek megfelelően.

Ha internetezésre kerül a sor, akkor a gyári böngésző ugyanazt a szintet hozza, mint a Multipad 8 PRO DUO-m, de egyéb kliensekkel sem fog csalódni a felhasználó, mivel a sebesség szinte garantált. Ebbe a fajta gördülékenységbe csak a flash tartalmak tudnak beleszólni, de legalább támogatja őket. A beígért négy giga memóriából csak kettőt enged szabadon felhasználni a rendszer, az alap telefonmemória pedig 500 MB-ra korlátozódik. Ezen értékeket fel lehet még tornászni egy max. 32 GB-os microSD memóriakártyával.

Mivel kétkártyás készülékről van szó, ezért részletezésre szorul ez a rész is. Dual standby módot támogat, ami azt jelenti, hogy mindkét kártyán elérhetőek vagyunk, viszont ha az egyiken beszélünk akkor a másik foglalt jelzést ad. Mobilinternetezésre tudomásom szerint csak az egyes slotban szereplő SIM fogható. A telefon szoftvere teljes mértékben és megfelelően integrálva támogatja a két kártyát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Prestigio 5453 Duo

    Én a képzeletbeli tetszett és ajánlott vegyes plecsnijét adom de ha az akkuidő normalizálódik, akkor megvan az ajánlott is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.