2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

PH! Kompatibilis arckép – Pro

Hosszú szünet után, íme a befejező rész!

[ ÚJ TESZT ]

A szögek

Következő lépésben, a szögek árnyékait távolítjuk el. Teljesen felesleges, hogy ott legyenek, kicsiben úgysem fognak látszódni. Az aktuális árnyék mellett, a Pipetta segítségével felvesszük az ott jellemző színt. Ez csak egy kattintásba kerül, és meg is jelenik Festőszín négyzetben a kiválasztott szín.

Ezután átszínezhetjük az árnyékot a kívánt színre.

TIPP: Ha még véletlenül sem szeretnénk beleszínezni egy másik részre, akkor érdemes a Sokszögű Lasszó segítségével kijelölni a színezni kívánt részt, és környékét (természetesen a színezni nem kívánt részt kihagyva), majd így végezzük el a műveletet.

Eredmény

Mivel később a kép kicsi lesz, így nyilvánvaló, hogy a szögek is kevésbé lesznek kivehetőek. Súlyosbítja a helyzetet, hogy sok szög van, főként a kép jobboldalán. Gyakorlatilag, a későbbi minőség érdekében, minden második szöget törölhetünk a kép jobboldaláról, de a baloldalon is van azért törölni való. Sokszög Lasszóval kijelöl, majd töröl.

Mielőtt bármilyen módosításba is fognánk az arc tekintetében, külön kell választanunk a szögeket az arctól. Ezt a következőképpen érjük el. Jelöljük ki a Sokszög Lasszóval a szögeket, hasonló módon, mint ahogy azt már többször is mutattam.

Miután ez meg van, egy CTRL+C billentyűkombinációval lemásoljuk a kijelölt szögeket, majd a
CTRL+V billentyűkombinációval bemásoljuk őket, ám ekkor már egy új rétegre kerülnek. A végeredményt a rétegek táblában láthatjuk:

A rétegek táblában láthatjuk, hogy a legfelső rétegben a kimásolt szögek vannak, és a második réteg tartalmazza az eredeti arcot, és az eredeti szögekkel.

Ha netalántán elcsúsznának a szögek a másolás következtében, akkor egyszerűen a Mozgató segítségével rakjuk őket a helyükre. Nem kell megijedni, nem egyenként kell őket odamozgatni, hiszen elviekben az összes szög egy rétegen van.

Most el kell tüntetni az arcról lelógó szögeket, mert azok a későbbi munkákat zavarhatják. Először is, a rétegek táblában kattintsunk az arc rétegére, majd jelöljük ki az arc körüli részeket(Lasszó), és végül töröljük őket. Lényeges változást nem fogunk látni, hiszen a második réteg eleve takarta azokat a részeket, amelyeket most töröltünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.