2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

"Gamer" Notebook körkép 230 alatt

Játékra is alkalmas notebook körkép 127 000 - 230 000 Ft ig. Hátha segít a választásban.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Gyakran hangzik el a kérdés a "milyen notebookot vegyek?" topikban, hogy "Ez a noti jo?"
Először is. Mire akarod használni? Másodszor: mennyi kereted van rá?
Ez a cikk azoknak szól, akik - többek között - játszani is szeretnének az új masinájukon.

Fontos! Egy notebook által biztosított játékélmény nem hasonlítható egy asztali gép által biztosítottéhoz. Ez amolyan pótmegoldás. Ha a nagyiéknál vagy, a régi videoton TV-n is meg lehet nézni a kedvenc sorozatodat, persze az otthoni 102 centisen fenyevekkel jobb a minőség. Így tessék hozzáállni a dologhoz!

A szempontok ami alapján válogattam a következők voltak:
Elsősorban minél nagyobb teljesítményű notebookokat néztem, hogy azok a lehető legtöbb felhasználói igényt - ideértve a minél frissebb játékok lehetőség szerinti leggyorsabb futtatási lehetőségét - kielégítsék.
Másodsorban próbáltam - bár ez erősen megkérdőjelezhető - a minőségi tényezőt is figyelembe venni. Ez leginkább a minimum 2 év gari meglétében merült ki.

A fenti szempontok alapján gondolom egyértelmű, hogy az ún. consumer kategóriából válogattam.
Ez a műanyagházas, fényesképernyős kategória. A másik, a business kategória, amit a fém házak, a nagyobb megbízhatóság és a jóval magasabb ár mellett az alacsonyabb teljesítmény is jellemez (bár ezért a fejemet veszik:D). Ennek a HP-k terén nagy szakértője SpyDuck, lehet ozzá fordulni bizalommal:)
Én saját használatra sosem vennék business gépet, mert amire nekem kell arra nem jó. Úgy meg sznobság lenne beszerzeni olyat.

Felhívnám a figyelmet, hogy a cikk egy laikus szemével, aki igyekezett beleásni magát a témába, készült. Én is gépvásárlás előtt állok és az alant felsorolt konfigurációk közül kerül majd ki várhatóan a gép amit megveszek.
Az, hogy kompromisszumokat kell kötni a notebookon való játékért ne lepjen meg senkit. Ettől még nem szar a legkevésbé erős VGA kártya sem. Amik ennél gyengébbek, azok kiestek a szórásból és - szerintem - itt kezdődik a bevállalható kompromisszum. Lehetséges, hogy az ennél, ezeknél gyengébb kártyákkal is lehet játszani (nézzétek meg SpyDuck cikkét a business notikról, amiken a játékokat tesztelte. Azokban pl gyengébb VGA (a HD 4570-es teljesíménye körül) teljesít szolgálatot, mégis elmennek rajta a játékok), de én nem kockáztatnék és ezért nem is ajánlanám játékra őket, majd megteszi az akinek van tapasztalata vele.:)

No de nézzük a műanyagokat:) Jó csemegézést!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.