2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

"Gamer" Notebook körkép 230 alatt

Játékra is alkalmas notebook körkép 127 000 - 230 000 Ft ig. Hátha segít a választásban.

[ ÚJ TESZT ]

A végére

Garanciáról pár szót:
Laikus vagyok én is, de amire felhívták a figyelmemet:
Mindig figyelni kell a garinál a következőkre:
- meddig él a garancia
- hol javítják a gépet (ASUS-t a cseheknél, Fujit itthon több helyen is, HP-t... jó kérdés. Az itthon forgalmazott típusokat valszeg itthon, az itthon nem forgalmazottakat nem itthon. A Gateway viszont 100%, hogy külföldi javítás.)
- Mennyi garit érdemes pluszban venni. Fujira pl amennyi pénzed van... jobb a békesség. HP-ra általában elég a két év. ASUSra nem tudom, de azt igen, hogy vagy 25 000 Ft a plusz év garikiterjesztés (a Fujinál a +2 év kerül 20 000 Ftba). Gateway meg alapból 3 évvel kerül be.
- mennyi idő alatt javítják meg? (pl a válogatásba be nem került MSI-t fehérváron állítólag 3-4 hét alatt, az ASUSt a cseheknél 2 hét alatt (a hozzászólások között jelezte valaki, hogy neki sokkal hamarabb javították))

Elég információgazdag vita alakult ki a hozzászólások között a garanciákról többek között. Következzen egy részlet az egyik hozzászólásból:
"...Tehát, ha tényleg számít a garancia, akkor csak olyan terméket szabad választani, amit a gyártó kis hazánkban hivatalosan forgalmaz(!), ahol a gyártó rendelkezik magyarországi szervizzel (lehetőség szerint hálózattal) és a választott termék oda be is vihető. Még jobb, ha a termék világ-garanciás és bármely szervizben fogadják a gyári száma, vagy a számlája alapján a világ összes olyan országában, ahol a gyártó jelen van. És ez a típusú garancia sajnos csak az üzleti termékekhez jár alapból. Szóval van olyan 2 év garancia, amit a hajadra kenhetsz és van olyan ami tényleg ér is valamit..."

Miért nem kerültek be más konfigok?
Nem találkoztam velük. Az ACER vagy HD4570es gépet kínál az ASUSnál drágábban 1 év garival, vagy 240m-est 200 000 Ft körül.
Az MSI-vel meg sok szervízprobléma van. A Fuji miért került be? Mert veszett jó áron kínálja a 240m-es gépét.

Ami még fontos lehet, hogy minél kevésbé melegedjen a notebook. Ez az ami - szerény tudásom szerint - előbb utóbb gallyra vágja. Szal a melegedéssel csak csínján!:)

Remélem sikerült egy kis körképet adnom abból amiből nem tudok választani:D

(Ha valaki tudja hogyan kell embeedelni videokat a cikkbe pls legyen kedves es ossza meg velem! Thx!)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.