2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - Az utolsó nekifutás

Az N8 eljutott arra a szintre, hogy szinte kötelező kicsit felturbózni, mert különben unalmas lesz.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftveres nyitás

Mielőtt bárminek nekiállnánk, tanítsuk meg a telefonnak a wifinket, mert mobilneten ez drága mulatság lesz. Gyomláljuk ki a főképernyőkön található totál felesleges widgeteket és ikonokat, majd később építünk ide is. Lépjünk be a szoftver frissítés menübe és keressünk frissítéseket.
Én úgy emlékszem, 4-et fog látni, a keresés webeszköz, a közösségi hálózatok, MS app és Áruház. Ebből a 4-ből én csak az áruházat és a keresés webeszközt telepítettem. A másik kettőt nem, használom illetve és itt a kulcs, sokat elvesz a C meghajtó amúgy sem nagy méretéből. Aki nem favorizálja a 3G-t, az kapcsolja ki, sokat hoz az üzemidőn.

Kicsit kitérnék a térképek frissítésére, mert volt olyan, hogy ez miatt kellett teljesen újrahúznom a telefont. Indítsuk el, hagyjuk betöltődni és ha lehet ott telepítsünk rá térképet is és magyar hangot is. Ezek után már lehet gépre kötni. Egyszer próbáltam meg azonnal gépre kötni, minden szépen feltelepült, majd közölte indításkor, hogy sorry, error.

- -

Én úgy tekintem most áll készen a készülék a nyitásra. Erre azért van szükség, mert nem mindent, hajlandó telepíteni ilyen-olyan hibákra hivatkozva.
Mindössze 4db fájl kell ennek a hibának a megoldásához. Első körben tegyük fel a NortonSymbianHack_S60v3_s60v5_S^3_S^4.sisx programot. Mindent a C meghajtóra telepítsünk! Indítsuk el, majd Options > Anti Virus > Quarantine list - Restore ALL!. Lépjünk innen ki, majd a töröljük le a Symantec Symbian, hack alkalmazást. Természetesen bármit kérdez, mond, az igen, olyan dolgokat fog, hogy be kell zárni néhány programot a törléshez, vagy éppen nem kompatibilis a program ezzel a telefonnal. Ha letöröltük a programot, telepítsük a RomPatcherPlus_3.1_LiteVersion.sisx névre, hallgató okosságot, majd indítsuk el. Itt kattintsunk rá a Open4All -ra, ekkor zöldre kell váltania. Ezzel az érintéssel érjük el a teljes fájl hozzáférést. Következő programunk a jól ismert Xplore1.58. Itt állítsuk be a nyelvet magyarra és engedélyezzük a rejtett mappák, fájlok megjelenítését.
Lépjünk innen ki, majd telepítsük a Ynstallserver.exe Patch Signed.sis alkalmazást. Ez utóbbi tulajdonképpen a kulcs a Ferrarihoz. :D

Ismét indítsuk el az Xplore-t és a lenti képen látható helyen látnunk kell a Ynstallserver zip fájlt. Ebbe lépjünk bele és tömörítsük ki a C:/SYS/BIN mappába. Ellenőrizzük, hogy ott van-e, vagy sem. Ismét visszalépünk a RomPatcher programba és most rákattintunk a Run InstallServer.exe-re, ennek is zöldre kell váltania. Van, aki azt mondja csak akkor engedélyezi a patch-eket, ha telepít, én így szoktam hagyni, azaz Add Auto-ra állítom az opciókon belül.

- -

Ha mindent jól csináltunk, többet nem kell tanúsítványhibával bíbelődni. Azt érdemes tudni, hogy ez a törés kicsit másképpen is létezik, illetve ez a Refreshre jó, én az elején a sima Belle-re valót telepítettem, aminek eredménye az lett, hogy semmit nem volt hajlandó telepíteni. Kezdhettem elölről, azaz újrahúztam a szoftvert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.