2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 808 - A három muskétás

A már hivatalosan is az utolsó Symbian okostelefonról olvashattok, a Nokia 808 PureView-ról.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Mindenekelőtt fel szeretném hívni a figyelmeteket egy korábbi írásra, amiben lazábban olvashattok a telefonról: Nokia PureView 808: kamerás nagyágyú - by bruti01. Ez már egy továbbgörgetett kivitele a dolgoknak, egy olyan forma, amit Symbiannál máshogy nem lehet. Kicsit úgy kell tekinteni a rendszerre, mint egy régi számítógépre, amit csak komoly tuning árán érdemes használni. Ilyenkor senkit sem érdekel a hardver, a doboz tartalma, a fogyasztása, egyszerűen az a fontos, hogy használható legyen.

Nekem 2012. novemberétől számítva 3 db fordult meg a kezemben, ebből ma a piros az enyém, de a fehér sem ment messzire. A fekete nem olyan régen talált új gazdára. Továbbá nem bírtam magammal, és szét is kaptam egyet. Egy utolsó nekifutást ez is megér... nekem.

Mit is mondjak. Nehéz dolgom van. A jelek szerint ez állandósult, de már ott tartok, hogy nem érdekel. Mindenki a maga igazához ragaszkodik.

A képen az utolsó symbianos okostelefont láthatjátok a három elérhető színben

Nem olyan régen olvastam egy friss felmérést, miszerint a mobiltelefon-vásárlók kétharmadának mindegy, hogy mivel működik a telefonja, csak képes legyen megfizetni. - Nincs mit hozzáfűznöm.
Én úgy látom - újabban tapasztalom is -, hogy az számít, mekkora az akkora és mennyi az annyi. Sok embert látok szaladgálni nagy kijelzős okostelefonnal, de kb. semmit nem értenek hozzá. Ott nyomkodják a 25 ezer colos IPS paneles csodákat, de nem tudnak túllépni a határaikon. Akkor meg minek? - Az enyémre az első reakció az szokott lenni a szépségén túl, hogy miért vastag? Egy Keep Smiling, és azt szoktam mondani, mert ez régi és elavult! :D

Innentől a témát kár folytatni, és bármit is hozzáfűzni. Esetleg akkor van meglepetés, amikor át kell valamit küldeni, és kicsit nagy a kép, meg nehezen nagyítható a másik sokmagos csodán. Érdekességképpen megemlíteném, véletlenül sem összeesküvés-elméleteket gyártva, de a Sony Ericsson Xperia Ray (ST18i), ha kap tőlem egy olyan igazi nagy képet, fogja magát és nem képes nagyítani rendesen + a kép minősége egyenesen nulla, homályos és fakó. Egymás mellé raktuk a két képet, és nem hittem el amit látok. Még engem ért a vád, hogy erre vagytok oda? - Mondom a hiba a te telefonodban van, nem az enyém szépíti a valóságot!

Volt, aki úgy tartotta a kezében, mintha gyémánt lenne, és győzködött engem (értitek), hogy ez nagyon szép. Tulipanti is mesélte már, hogy tettek megjegyzést a telefonjára. Nagyon szép! - Felírták a típusát, mert lehet, hogy az érdeklődő hölgy is ilyet vásárol. Ezzel itt le is zártuk, mert tettek róla emberek, hogy amikor majd utánajár, azt lássa, hogy nem szabad megvenni.

Tulipanti csomagja - Gratulálok a diplomádhoz!! :)

Manapság már-már különc dolognak számít a rendszer, de maga a telefon se áll jobban, e kettő egyben pedig egyenesen: Must Have kategória! Ez beleillik abba, ami vagyok. Ez nem néptelefon! Nem is lesz! Nem lehet! Egyrészt a legyártott darabszám miatt, másrészt a tudatos lehúzás okán sem, végül pedig azért, mert Symbian alapú.
Utóbbi fájhat mindenkinek, és nem az első embert látom, aki ezért adja tovább, mert nem bírja ki a rendszert, a kamera meg kevés a boldogsághoz. Mi csak örülünk neki, olcsón juthatunk hozzá. Azért biztosan nektek is jó lenne egy ilyen kütyü (=kamera) a burkolat alatt. Erre már nem kell sokat várnotok, csempék kereszttüzében nektek is lehet, ha megjelenik a Lumia 1000. Most azonban szokás szerint van egy rizsszemnyi ablak, mellette egy hasonló méretű vaku, aztán kifújt. Tesz a gyártó 4+1 magot meg 2 giga RAM-ot, 5 colos IPS panelt, barométert (S4), vezeték nélküli töltőt, de a kamerán spórol, az akkuról nem is beszélve. Ez kicsit olyan, mint mikor a csúcs szuper autó megy, mint a veszedelem, de csak 100 km-t egy tankkal.

Nem tudom, észrevettétek-e, de már a telefonokban is 3D markot futtatunk, és ez külön rész a cikkeken belül. Agyrém! Ez a telefon más kategória. Benchmark? Mi az? Nem is írtak rá! :D

Érdemes egy kicsit más szemmel nézni a Galaxy S4-re is. Barométer? Telefonba? Jó, legyen, bár minek.. 8 mag is kell? Igen, a piac ezt kívánja meg. Ezt jól mutatja az, hogy a full süsü felhasználók ebbe gyönyörűen bele is kapaszkodnak. Tudjátok, mint amikor egy digitális fényképezőgépben van 58 megapixel. Az kell nekem, mert nagy és fúúú! Na ez az egész ennél a telefonnál nem működik. Bár a kamera megáiba szoktak kapaszkodni olyanok, akik nem képesek túllépni a megák miértjén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.

  • Nokia Camera gyorstalpaló

    Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.