2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nexus 5 - Az öreg harcos

2013 bestiája, de több mint egy év elteltével lehet-e még mindig a felső kategória könnyűsúlyú harcosa?

[ ÚJ TESZT ]

Felhasználói vélemény, összegzés

Hogy ne csak az én személyes véleményem illetve a nyers adatok legyenek mérvadóak van pár fórumtárs is, akik véleményt nyilvánítottak az adott témáról:


tothak:

" Nekem kicsit több mint 1 éve van meg a telefon. Erősen vegyes érzésekkel vagyok vele szemben, ugyanis az üzemidő közel sem olyan jó nálam [...] Éppen ezért mindig keresem a következő lehetséges jelöltet, ami nem merül le nap végére, ha sokat használom a FB-FB Messenger párost. [...] Mindezek mellett, ha cserélném, akkor mindenképpen 5,5" lenne a következő, ugyanis ebben a méretben nincs ellenfele ennek a telefonnak.

Gyakran térek be különböző üzletekbe és nyomogatom az aktuális csúcskészülékeket, de valahogy mindig arra jutok, hogy ha nem lenne ez a telefon a viszonyítási alap, akkor megvenném bármelyiket.[...] Ha váltanom kéne, akkor LG G3 vagy OnePlus One lenne a következő (legalábbis a jelenlegi felhozatalból), de ezek is főleg a kijelző mérete miatt.

Ezen az egyen kívül úgy gondolom, hogy nem lehet jobbat mutatni a Nexus 5-nél. Samsungot nem akarok, mert nekem abban már túl sok az egyéb kiegészítő "tudás", amit még annyira sem használnék ki, mint az alap Androidban található dolgokat. Sony a kezelőfelület miatt esik ki, a HTC pedig a fizikai méret miatt. [...] Még csak annyit, hogy ebben a telefonban végre nem az a különleges, hogy azt csinálja, amit mondok neki, hanem az, hogy akkor csinálja, amikor mondom neki. "


gery2123:

" Mindent szeretek benne, bár jobb lenne nagyobb akku, illetve jobban működő 5.0, de nem igaz cserélnék most. Külsőleg, egyedül, ami számomra van olyan szép a G3, a többi nem gyere be. "


BDave:

" Pont a napokban gondoltam arra, hogy még mindig mennyire imádom a telefont. Számomra a legnagyobb előny, hogy mindig a legfrissebb rendszert kapja meg (mondjuk én mást nem is használnék Androidon, csak a puritán rendszert). Ezután jön, hogy a hardver még mindig elegendő a mindennapi dolgokhoz (nem játszom, bár néha játszottam rajta és simán elegendő volt és még lesz is egy darabig szerintem). Jól átgondolt és összerakott telefon, igazi hosszú távú cucc.

Az is jó, hogy méretéhez képest elég vékony és könnyű és nálam az 5" a plafon (ez még kompakt, viselhető és viszonylag kényelmesen nyomkodható). A hátlapon a betűket jobban is megoldhatták volna, bár nekem nincs vele problémám. Ja, igen meg egy nagyobb akksi, jobb üzemidő nem ártana, de így se rossz. "


MrPetya19:

" Nekem a sebesség és a kamera jön be nagyon. Ami nem tetszik: üzemidő, kijelző (méret, IPS). "

És persze még egy nyomós indok a készülék mellett:


EnterR:

" Azt, hogy Nexus. :DDD "

Összegzés

A vélemények eléggé egyhangúak. Van hiányossága a Nexus 5-nek, főleg az üzemidő. Azért ne gondoljon senki semmi drasztikusra, egy napot végigbír a készülék normál használat esetén.

Ebben a pontban megemlíteném, hogy miért is írtam meg a cikket. Sokáig egy Nexus 5 boldog tulaja voltam, de úgy hozta a sors, hogy lecseréltem egy OnePlusOne-ra ami minden szempontból fejlettebb, erősebb. Érződik is rajta, habár nem hozza azt a prémium érzést, mint a Nexus, mégis minden szempontból jobb.
DE nem sokkal. Úgy érzem, hogy még egy ilyen a felső kategória felső részéből kivett készülék se tud annyit ráverni a Nexus 5-re, hogy megbánja valaki, aki most vásárol a Google 2013-as készülékéből.

Természetesen kompromisszumot kell kötni, főleg az üzemidőben. Sőt, a kijelzőt is érdemes előtte megnézni, mert az eléggé emberfüggő. Viszont minden másban tökéletesnek érzem a készüléket a mai napig. Akár a szoftvert akár a hardver tekintjük, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Nexus 5 napjainkban is a felső kategória egyik legjobb ár/érték arányú készüléke.
Viszont már nem igazán lehet beszerezni a drágát, így aki most áll telefonválasztás előtt és szeretne egy gyors, okos és megbízható készüléket az ne habozzon, csapjon le egy Nexus 5-re!

Köszönöm a figyelmet!

- s3nsitivity

Azóta történt

Előzmények

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

  • Google Chromecast - Setup

    Chromecast egy olyan dongle, ami WiFi hálózaton keresztül tartalmakat jelenít meg HDMI-s eszközökön.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.