2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Netszekrény projekt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatom, hogy készítettem el a telefonhoz és az internethez kellő bútordarabokat és azok bekábelezését…

[ ÚJ TESZT ]

Folytatás

Ezután elkezdtem a kapucsengő beépítését, mivel a szekrény pont oda megy, ahol régen a csengő helye volt, így azt a szekrény azon oldalára építettem ami rejtve van. Az sem volt utolsó szempont, hogy innen tudok kinyerni 230V-ot a benti elektronikai eszközök táplálására.

Itt látható oldalt a csengő és a trafója, ami a szükséges energiát állítja elő a szörnyű hangok megszólaltatására :) (Először nem fali kábellel raktam össze, de gyorsan megjött az eszem és még a végleges felszerelés előtt cseréltem tömör rézre minden itteni kábelezést.)

A konnektor is rögzítésre került és a négy furat, amivel fel lesz rögzítve a falra. A tetején található lyukon fog bejönni a telefonvonal és itt mennek ki az UTP kábelek a szobákba

.

Ezután következett a bejövő telefonvonal RJ11-es fali csatlakozó aljzatának a felszerelése és az internethez szükséges splitter mellérögzítése; egymás mellé párhuzamosan rögzítettem őket.

Ezután következett a falra való felszerelés, ami négy darab 10-es méretű kék színű tiplivel oldottam meg.

Mint látható, nem volt még valami bizalomgerjesztő az ideiglenes állapot, de volt pár nap kényszerszünet, addig pedig net és telefon nélkül nem maradhattunk :) .

Most mutatok egy képet, ami bemutatja azt az állapotot mikor belemélyedtem a barkácsolásba.

Ilyenkor jobban szerettem volna nézni, mint csinálni :) .

Két óra takarítás/pakolás után sikerült kitakarítani az aznapi munka mocskát…

Ezen a képen pont látható a régi telefon asztal, amit leváltott az általam tervezett és készített új asztal.
(Hamarosan erre is rátérek)

Mivel sajnos elég kevés kép készült (nem gondoltam, volna, hogy esetleg a jövőben kedvem támad cikket írni belőle…) ezért már sajnos csak a végleges állapotról vannak képeim.

Ezen a képen látható a fali kötődoboz, amiből jön a csengőnek és a szekrényben lévő konnektor vezetékei.
Fontos megjegyeznem, hogy a 230V nem játék. Aki nem ért hozzá, vagy bizonytalan e lépés elvégzésében, az fogadjon szakembert, amivel megspórolhatjuk akár egy ház árát is. (meg persze nem kapunk áramütést.)

Végül mikor már minden a helyén volt, jöhetett az ajtó rögzítése amit, kivetőpántal oldottam meg.

Ezen a képen látható, a szekrényből a mennyezethez menő kábelcsatorna. (Most a cikk írásakor vettem észre, hogy nem jól pattintottam rá a szekrényen lévő fedődarabot. )

Volt még egy kábelcsatornázási rész, ami összekötötte a szekrényt a telefonasztallal.

Az idén az ajtók is le lettek újra festve az egész házban így szinte nem is lehet észrevenni a kábelcsatornát, hogy az ajtó kerete mentén fut végig az asztalig.

Ezen a képen látható a jelenlegi felszerelés, ami használatba van. Innen kapja a telefonvonalat és a hordozható vezetékes telefon a szükséges áramot is. A hosszabbítóhoz gyártottam kábelcsatornából jó kis fali rögzítőt. (Nem a legszebb, de ide tökéletes megoldás volt.)

A belső kábelezés rendezése érdekében belül is kábelcsatornáztam ) A router egy Fritz Box Fon Wlan 7270, ami a Modem, Router, Switch, AP és még a vezetékes telefonközpont szolgálatát is képes ellátni. A szünetmentes egy APC BACK UPS CS 350. Az akku kb. 50%-os, de így is képes elvinni a jelenlegi rendszert, három órán át is, ha baj van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.