2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Netszekrény projekt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatom, hogy készítettem el a telefonhoz és az internethez kellő bútordarabokat és azok bekábelezését…

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek

Történt még 2011 tavaszán, hogy a folyosónk nagy fejújításon esett át. (teljes burkoló csere, festés-tapétázás és bútor csere). Nekünk a vezetékes telefonunk a folyosón helyezkedik el és onnan ment a net szét az egész házba. Ezzel nem is volt gond, csak sajnos szörnyen nézett ki.
A telefon asztalunk is eléggé viseltes állapotban volt (pl. az élfóliák leszáradtak…)

Jött az isteni szikra, hogy majd én építek a telefonnak akkora és olyan asztalt, ami praktikus és olyan színű, mint amilyen az új bútor lesz. De ha már telefon asztalt építek, akkor miért ne készítenék szekrényt az internethez kellő dolgoknak is?
Így készült egy szekrény, amiben a telefonok adaptere megtalálható, ide fut be az összes UTP-kábel a szobákból, kényelmesen elfér a modem és a router mindez úgy, hogy nem rontja a folyosó enteriőrjét.

A kezdetek.

A szekrény mérete 50x50x20cm és minden kényelmesen belefér okosan elrendezve.

A szekrény és a telefon asztal bútorlapokból készült saját tervezés alapján.

A csapjunk a lovak közé! Mivel nem rendelkezem műhellyel, így a szép nyári napnak köszönhetően a teraszon kezdtem el a bútorlapok összeillesztését, majd a rögzítését.

A lapok összepróbálása során betettem a konnektort, a modemet és a routert is a lehetséges helyükre, hogy megnézzem a várható összképet.

Ezután következett a lapok összecsavarozása. (Tudom, sokan csapolással oldották volna meg, de így is nyomtalanul el tudom rejteni a csavarfejeket. )

Nem sajnáltam a csavarokat, nagyon masszívra sikerült, ezt bizonyítván szerelés közben az én testsúlyom is elbírta, mikor épp' estem volna le a létráról és belekapaszkodtam :) .

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.