2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

NAS - Hálózati adattárolók

Néhány szoftver, amivel hálózati adattárolóvá alakíthatjuk gépünket.

[ ÚJ TESZT ]

NASPerf eredmények

Második tesztnek az Intel Nas Performance Toolkit-et választottam. Egy XP kliensre telepítettem fel és a CIFS megosztások teljesítményét mértem segítségével MB/s-ben. Ennél a tesztnél már a Windows 7 is beszáll a csatába. Három csoportra osztottam az eredményeket.

HD videó

A Windows 7 elsöprő fölénnyel vitte el az első helyet. Másodikként az openfiler futott be a Nexenta előtt. Ebből következik, hogy az utolsó a freeNAS lett, de még az is képes gond nélkül kiszolgálni egy 100-as hálózatot.

Productivity

Különböző programtípusok által generált terhelést próbál szimulálni a NASPT. A Windows 7 jelentős előnye eltűnt és az openfiler lett az első. A freeNAS és a Win alkalmazástól függően volt jobb, vagy rosszabb. A Nexenta megint gyengélkedett, ami a sok olvasásnak köszönhető. Érdekes, hogy 12 eredményből 3 gyengébb, mint amire egy fast ethernet képes.

Másolás

Könyvtár kezelésben fej-fej mellett haladt a mezőny. A fájl copy tesztnél változott a kép. Olvasásban az openfiler megint brillírozott. A Windows viszont az írási tesztnél húzott el. A nexenta ha nem is volt első, legalább kiegyenlítetten teljesített. A freeNAS-ról is ez mondható el, csak a 10MB/s körüli eredmény nem éppen eget rengető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.