2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Romániában

Ha Romániába utazunk, érdemes elfelejteni a roamingot és inkább vásárolni egy helyi SIM kártyát!

[ ÚJ TESZT ]

Összehasonlítás, befejezés

Mit is válasszunk?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy melyik szolgáltatók is válasszuk? Ez nagyon sok dologtól függ. Először el kell dönteni, hogy mi is kell nekünk.

Telefonálásra ajánlom:

Ha van helyi ismerős/rokon, akivel beszélni is szeretne valaki, akkor érdemes tőle megkérdezni, hogy mit használ, mert a hálózaton belüli percek szinte ingyen vannak. Ha nincs ilyen, akkor más szempontok alapján kell dönteni.

Melyikkel olcsóbb hazatelefonálni?

Gondoltam, hogy kiszámolom, ha valaki csak haza szeretne telefonálni, akkor melyik csomag kedvező számára. Ebben a hálón belüli perceket és az internetet nem számoltam bele, csak a Magyarország irányába elhasználható mobilos perceket:

Persze ha net is kell, vagy hálón belüli perc, az már borítja az egészet.

Az cikkben belinkeltem az összes cég üzleteit, azt is figyelembe lehet venni, hogy melyik van közelebb.

Érdemes megnézni a lefedettségi térképeket, főleg kisebb falvak esetén. Hiába veszi meg valaki a szerinte jobb csomagot, ha az adott helyen nem tudja használni.

Összességében telefonálásra az Orange, a Vodafone és a Cosmote is kiválóan alkalmas. A Diginek kisebb a lefedettsége, nehezebb beszerezni, és nem is olcsó hazatelefonálni vele.

Internetezésre ajánlom:

Itt még több szempontot figyelembe kell venni. Hol akarjuk használni? Éjszaka is, vagy csak nappal. Mobilon, vagy számítógépen?

Mobilos böngészés esetén a Digi verhetetlen, 4,96 € az 5 GB-os csomag ára. Ezen a téren talán a Vodafone csomagjai a legdrágábbak. Az Orange az egyik csomagjánál korlátlan Facebook hozzáférést nyújt, így akinek az a legfontosabb, annak kitűnő. A Cosmote csomagjai is korrektek.

Külön internetes SIM esetén ha éjjel (0 és 7 óra közt) is kell net, akkor az Orange és a Vodafone nagyon kedvező, mert külön éjszakai adatforgalmat is nyújt. A Cosmote csomagjai ilyet nem kínálnak, viszont van túlforgalmazás nélküli, lassítós korlátlan net.

Az Orange és a Vodafone szinte mindenhol nyújt 3G-t (előbbi DC-HSPA-t is), míg a Cosmote csak városokban. Viszont akinek az eszköze nem támogatja a 900 MHz-s 3G-t annak a Cosmote megfelelő, mivel a 2100 MHz-s lefedettségük nagyobb, mint a Vodafone vagy az Orange esetében.

A lefedettségi térképet itt is érdemes megnézni, gyakorlatilag nincs is olyan hely ahol az egyik szolgáltató se rendelkezik 3G lefedettséggel.

FIGYELEM! Nem vállalok felelősséget azért ha valaki valamit félreértelmezett, vagy ha valami elírás van a cikkben! Lehetséges, hogy időközben valamelyik akció megszűnik, vagy más lesz helyette, ezt tessék figyelembe venni!

Ha bármi kérdésed van, akkor a fórumban kérdezz, mert lehet, hogy tudom a választ! Ha tudtok más csomagokról is, azt is leírhatjátok!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.