2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

LG LF5400 TV bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutató az LG LF5400-ról, ami nem volt könnyű, mivel a gyártó oldaláról is hiányzik néhány fontos adat.

[ ÚJ TESZT ]

Beállítás, vélemény

A KÉP JÓFÉLE BEÁLLÍTÁSA
A menüben a tévé képét rosszul állították be, szóval mindenképpen át kell állítanunk. Főleg a színek nem stimmelnek. A képet próbáltam úgy beállítani, hogy minél jobban hasonlítson a drágább kategóriába tartozó IPS paneles PC monitoromhoz, mert annak nagyon jól vannak beállítva a színei. A kontrasztot és fényerőt pedig érzés szerint, mivel filmhez és játékhoz ezekből nagyobb kell, mint a munkához.

Energiatakarékos üzemmód: Ki

Képüzemmód: NORMÁL (Felhasználói)

Háttérfény: 100

Kontraszt: 90

Fényerő: 55 (világosabb filmeknél inkább 50)

Képélesség: 24 (15-nél kevésbé látszanak a képi hibák (a film vagy a játék képi hibái), szóval az lehet, hogy jobb, kb. 15 alatt pedig túlságosan elmosott lesz a kép)

Színtelítettség: 60

Árnyalat: 0

Színhőmérséklet: 0

További beállítások:

Bőr színe: 0

Ég színe: 0

Fű színe: 0

Dinamikus kontraszt: Közepes (az alacsony egyértelműen tompa, a magas pedig túlságosan erősnek tűnik és túlságosan előhozza a képi hibákat)

Dinamikus Szín: Ki

Színskála: Széles

Gamma: Közepes (az alacsony egyértelműen béna, a közepes és a magas jó, nehéz dönteni a kettő között)

Képbeállítás:

Fekete szint: Alacsony (magasnál világosabb lesz az egész kép, olyan mintha a fényerő lenne felnyomva, eléggé érthetetlen, egyértelműen az alacsony a jobb, közepes beállítás nincs)

Színkímélő Fényerőszabályzó: Ki

Képarány:
Ha számítógéphez van hozzákötve, akkor be kell állítani, hogy Levágás Nélkül!

HANG
Ahogyan kb. az összes tévének, ennek a hangja is nagyon gyenge, nagyon béna. Azoknak a tévéknek is béna hangja volt, amiknél két oldalt nagy helyet szenteltek a hangszóróknak, de amióta nagyon fontos a vékony keret, azóta még tragikusabb a tévék hangja. Normális hangszórók használata erőteljesen javasolt.

FILMLEJÁTSZÁS
USB-ről lejátssza az MKV filmeket is. Mivel valószínűleg a chipje nagyon nyersen foglalkozik a képpel, ezért a "zajszűrés" nevű beállítási lehetőség nagyon fontos lesz. Az ékezetes feliratokat rosszul kezeli.

Javaslat a filmlejátszáshoz
Tapasztalataim szerint a számítógép szebben játssza le a filmeket, mint a TV vagy egy médialejátszó. És ami szintén nagyon fontos, hogy a számtógépen mindent lejátszhatunk, és egyik felirattal sem lesz probléma, plusz ezerszer több állítási lehetőség van.

FILMES HATÁS
Sok új TV miatt külön írni kell a filmes hatásról. Vannak olyan tévék, ahol a filmnek valahogy megszűnik a filmes hatása és olyan érzésünk van, mintha élőben néznék egy színházi darabot, jobban nem tudom leírni ezt a jelenséget. Aki jobban le tudja írni, az írja meg a hozzászólásban.

Ezt a negatív dolgot a beállítások segítségével teljesen vagy részben ki lehet kerülni, ha szerencsénk van. A tesztben lévő tévénél nincs ilyen színdarabhatás, nem tűnik el a filmes érzet. Az a nevetséges helyzet áll elő, hogy emiatt könnyen előfordulhat, hogy egy alapmodellel sokkal jobban járunk, mint egy 700 Hz képfrissítést is tudó mindenessel.

TV MENÜ
Nincs benne okos menürendszer, vagyis csak klasszikus menüje van (az ezerszer látott alap LG menürendszer), ami kifejezetten jó, mert ez azonnal reagál. Az okos menük több másodperces betöltési ideje nagyon idegesítő. Okos menürendszernél talán csak az internet böngésző az, ami pár embernek kellhet, de nekik is csak addig, amíg rá nem jönnek, hogy mindegyik tévén nagyon lassú és nagyon béna böngésző van.

INPUT LAG
Találtam egy videót, amiben lemérik a TV input lagját, kb. 29 ms-t mérnek. Az interneten találtam még egy olyan mérést ahol az LF5500-nak is ennyit mértek, ez voltaképpen megerősített abban, hogy a videóban jól mérnek. A tévéknél ez kifejezetten alacsonynak számít, vagyis jónak.

ÖSSZEGZÉS
Szép képe van a tévének, persze nem tökéletes, mint ahogy egyik tévének sem az. A betekintési szöge jó. Filmek és játékok alatt nem jött elő utánhúzási probléma. Az egyetlen komoly hiányossága a fentebb már említett hangkimenet hiánya.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.