2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P770 - készenléti egység

Dual Core, Dual Sim, 1 GB RAM, 4,5" IPS kijelző, 3500 mAh akku? Igen, a Lenovo megcsinálta!

[ ÚJ TESZT ]

Rendszer

A telefon gyárilag Android Jelly Bean-nel (4.1.1) a fedélzeten érkezik, ez azonban, kínai belpiacos telefonról lévén szó, nem tartalmaz Play áruházat, cserébe viszont tele van szemetelve mindenféle kínai szoftverrel, tehát közel használhatatlan.
Haladóbb szelleműek persze segíthetnek ezen, a rootolási folyamat, a CWM, a Market fölrakása megoldott, így pár óra munkával (és még több óra fórumozással) ezekből is lehet épkézláb rendszert készíteni. A telefonnal foglalkozó oldalak jellemzően viszont orosz nyelvűek, de a Google Translate használatával azért ki lehet bogarászni, hogy hogyan legyünk úrrá a problémáinkon.

Custom ROMok közül jelenleg a S109_ROW beta gyári firmware-en alapuló LiFe ROM a leghasználhatóbb. Az ismert hibái közé tartozik a GPS kissé hektikus kezelése (csak hidegindítás van, melegindítást nem kezeli egyelőre). Emellett a Google-féle Naptár alkalmazás sem hajlandó rajta működni. A rendszer egyébiránt a gyári állapothoz képest elég rendesen „ki van belezve”, a kínai szoftverek, a gyári launcher, egyes gyári és Google appok is hiányoznak. Cserébe elég stabil, Rootolt, CWM van, Market is van. A ROM jelenleg fejlesztési fázisban van, így várhatóak hozzá majd hibajavítások.

Jelenleg (január 31-én) a legfrissebb firmware az orosz piacra szánt P770_ROW_110_130122 ROM. Előnye a kínai ROM-okhoz képest, hogy tartalmaz marketet, és nem tartalmazza a kínai applikációkat, amikkel itt Európában csak a baj van, és sokszor nem egyszerű őket törölni sem. A barkácsoló kedvűeknek ajánlom a http://lenovo-forums.ru oldalt, ahol a legfrissebb ROM-ok, Root és Recovery is elérhető.
A fórum orosz nyelvű, szerencsére Google Translate használatával azért kibogarászható a lényeg.

Magyar nyelvet egyelőre egyik ROM sem tartalmaz, de a magyarítás részben megoldható, a teljes magyarítás még nincs meg a telefonhoz. Addig a Morelocale 2 programot ajánlom, ami a már magyar nyelvre lefordított applikációkban bekapcsolja a magyar nyelvet. A buherálásban járatosabbak a jBart programmal, és a magyar nyelvű Repo-val próbálkozhatnak, hozzám hasonlóan. Ennek leírását az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikban lehet megtalálni.

A két SIM kezelése is hagy maga után kívánnivalót. Bár a jelet mindkét SIM jól tartja, de a kezeléssel kapcsolatban vannak hiányosságok.
Nem rendelhető ugyanis a SIM-ekhez csengőhang, ezen kívül nem adható meg az egyes kontaktokhoz sem, hogy alapértelmezetten melyik SIM kártyát használja híváshoz. Ezek a problémák remélhetően a későbbi ROM-okkal orvosolva lesznek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.