2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P770 - készenléti egység

Dual Core, Dual Sim, 1 GB RAM, 4,5" IPS kijelző, 3500 mAh akku? Igen, a Lenovo megcsinálta!

[ ÚJ TESZT ]

Multimedia, egyebek

A telefon hátoldalán található kamera felbontása 5 megapixel (2560x1920 pixel), ami a hasonló kategóriájú telefonokhoz képest sem túl acélos. Ami a jó hír, hogy az optikája viszont a kínai átlagnál valamivel jobb. Lehet vele panorámafotókat és HDR fotókat is készíteni.
A fókusz automatikus, és ha a rajtafelejtjük az ujjunkat a nyomógombon, akkor sorozatban csinálja a képeket, másodpercenként körülbelül kettőt. A fotózás sebessége így nagyon gyors.

A képek minősége azért hagy maga után kívánnivalót, a zajszűrés miatt a homogénebb felületek mosottak, a vonalélesség és a kromatikus aberráció viszont elfogadható. A képek dinamikatartománya a kategóriatársakhoz hasonlóan szűk, a színek pedig lehetnének élénkebbek. Jó fényviszonyok között korrekt képeket készít, félhomályban és sötétben elvérzik, és ezen a LED villantó sem sokat segít.

Videókat maximum 720p felbontásban készíthetünk. (Hamarosan!)

A telefonhoz mellékelt OTG kábellel külső tárolóeszközöket kapcsolhatunk a telefonhoz, az általam használt Emtec és Kingstone pendriveokkal hiba nélkül működött, az állományok írhatóak-olvashatóak. Emellett a telefon akár külső akkuként is használható, ha az OTG kábelbe bedugjuk a másik, töltendő eszköz USB madzagját, akkor megindul a töltési folyamat. El tudok képzelni olyan helyzeteket, amikor ezek a tulajdonságok kifejezetten hasznosak lehetnek.

A helyzetmeghatározás eleinte nem működött jól, a Google wifi-hálózatokon és mobiltornyok szignálján alapuló megoldása valamiért nem volt hajlandó működni. Érdekes módon a telefon magyarítása után bekapcsolt, azóta működik szépen, vagyis általában már pillanatok alatt kapunk egy közelítőleges helyzetet.

A GPS változóan működik, fél perc és három perc között találta meg a műholdakat, aztán már ragaszkodik is hozzájuk, a jeleket stabilan, jól tartja, bár a pontossága nem veszi föl a versenyt a kézi GPS műszerekkel.

A hangkimenet közepes minőségű, az alapzaj nagyon alacsony, de a zene dinamikája lehetne jobb. Az erősítés átlagos, nagyobb ellenállású füleseket már nem tud meghajtani tisztességesen.

A videolejátszási képességek jók, ehhez érdemes az MXPlayert használni. Érdekesség, hogy a szoftver dekóder jobb minőségű és folyamatosabb képet produkál, minta a HW+ dekóder használata. A 720p XviD videók teljesen élvezhetőek, de az 1080p-s felbontások már sokszor élvezhetetlenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.