2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P770 - készenléti egység

Dual Core, Dual Sim, 1 GB RAM, 4,5" IPS kijelző, 3500 mAh akku? Igen, a Lenovo megcsinálta!

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor, összegzés

És elérkeztünk a telefon legfontosabb tulajdonságához, a hatalmas kapacitású akkumulátorhoz, amely 3500 mAh teljesítményre képes. Emellett a telefon processzora sem az a kifejezetten nagy étvágyú darab, és ez még kiegészül egy hatékony energia-menedzsmenttel is. Az előző telefonom, egy Samsung Galaxy S az 1650 mAh akkumulátorával általában 1 napot bírt töltés nélkül, szinte minden este rá kellett a töltőre csatlakoztatni, ha nem akartam, hogy másnap cserbenhagyjon. A Lenovo P770 az első pár napban sok ROM cserével, piszkálgatással, telepítéssel, próbálgatással elment 2 napot, de normál használattal gond nélkül működik 3-4 napot is, spórolósabbaknál akár az 1 hét is összejöhet.

Az utóbbi pár nap tapasztalata, hogy napi 10-30 perc beszélgetéssel, 1-2 óra ebook olvasással és böngészéssel, 1 óra zenehallgatással, szinte folyamatos WiFivel naponta kb. 25-35%-ot csökken az akkumulátor töltöttsége, ami nagyon jó eredmény a mai okostelefonok között.

Összességében elmondhatjuk, hogy hibái ellenére a Lenovo P770 egy remek készülék. A teljesítménye az átlagfelhasználót maximálisan kielégíti, a Jelly Bean-t nagyon szépen meghajtja, a kijelzője a mai középkategóriában megállja a helyét, a készenléti ideje pedig egyedülálló a mai okostelefon mezőnyben. Mindemellett akár két SIM kártyánkat is képes kezelni. Jelenleg a telefon 60.000 forint körül már beszerezhető Kínából (+vám +ÁFA), várhatóan az ára nemsokára 50.000 forint környékére esik – hacsak addig a forint nem kezd mélyrepülésbe a nemzetközi devizapiacon. Van persze egy árnyasabb oldala is, a megszokottnál nagyobb a mérete és tömege is, nincs magyar támogatás, a grafikus processzora a mai csúcsjátékokhoz gyenge, nincs magyar garancia, és a fényképezője is csak a középkategória átlagát hozza, emellett a mostani ROMok is kiforratlanok, hiszen ne feledjük, körülbelül 2 hónapja van a piacon a készülék.

Kinek ajánlom? Aki szeretne egy komoly üzemidejű és teljesítményű telefont, és képes ezért kompromisszumokat is kötni, vagy aki nem elégedett a jelenlegi hazai kétkártyás okostelefonokkal, és szeretne egy szebbet, erősebbet, azonos áron. Az utóbbi pár évben eljutottunk oda, hogy a komoly kínai telefongyártók már nagyon jól használható, jó minőségű telefonokat is képesek lerakni az asztalra, amelyek minőségben felveszik a versenyt a nagy nevekkel, viszont az ár-érték arányuk jelentősen jobb. A ZTE és a Huawei mellé fölsorakozott már a ThL, a Jiayu, a Lenovo és a Zopo is, így érdemes körbenézni ezen márkáknál is, hogyha androidos, kétkártyás telefont szeretnénk. Jobban járhatunk velük, mint a Samsung hasonló modelljeivel.

Ezúton szeretném megköszönni a Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topik lakóinak munkáját, külön kiemelve az MTK processzoros gépek magyarításán dolgozókat (elsősorban hungobungo és Sanyeszt.).

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.