2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Landvo L500s – megér egy ötszázast

Tényleg belefér 8 mag, 1 GB RAM, 5" kijelző 20.000 Ft-ba, vagy ez csak egy hiú ábránd?

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A készülék „szíve” egy 1,4 GHz-en pörgő nyolcmagos MTK6592 processzor ARM Mali-450MP4 grafikus támogatással. Emellé 1 GB RAM-ot társítottak, hogy a megfelelő sebességet biztosítsa a felhasználók számára. A háttértár 8 GB, amiből 6 GB marad szabadon, melyet kettéosztottak, ami nem segít a megfelelő kihasználtságban. Mindez az Antutu nevű pontosztogatós játékban 28.000 feletti értékkel próbálja meg elkápráztatni azokat, akiknek ez a szám határozza meg a készülék használhatóságát.

Ez a hardver a hétköznapi használathoz elegendő, a lapozások, programok megnyitása rendben zajlik, folyamatosan történik. Messze nincs az a fajta sebességhiány, mint ami jellemzi akár a Lenovo A2010-et, akár a Samsung vagy Huawei hasonló áron megkapható alsókategóriás készülékeit.

A szoftverre tekintve egyébként csak egy árulkodó jelet találunk, ami arról tájékoztat minket, hogy nem egy stock Android van a készülékünkön, ez pedig a feloldáskor megjelenő kör, illetve az abba írt Landvo felirat. Ezen kívül a gyári 4.4.2 Android rendszert találjuk a készüléken, semmi extra körítéssel. Nem érdemes várni az újabb szoftverfrissítést, mivel nem valószínű, hogy bármi ilyen érkezzen a készülékre.

Kiegészítő szoftvereket nem érdemes keresni, semmi extrát nem kapunk. Ez kínai készülék esetében azonban még jót is jelent, hiszen így nem kell attól tartanunk, hogy a memória felét megtölti a kínai szoftverek garmadája.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.