2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Landvo L500s – megér egy ötszázast

Tényleg belefér 8 mag, 1 GB RAM, 5" kijelző 20.000 Ft-ba, vagy ez csak egy hiú ábránd?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A kínai telefonokról mindenkinek megvan a maga véleménye attól függően, hogy épp milyen készülékkel találkozott. Ha valaki a Vaterán kezdett bele az ismerkedésbe, akkor nagy eséllyel egy hamisítványba futott bele. Az ott árusított készülékek gyakran ígérnek 4 GB RAM-ot, erős processzort, kiváló felbontást, aminek a vége többnyire csalódás – no persze nem az eladó számára, ő jól jár. Azok, akik alaposan utánajártak, kikérték mások véleményét, elolvastak teszteket, általában örömmel használták, használják készülékeiket, nem ritkán már a sokadik mobilt megvásárolva.

Olyanok is akadnak, akik először a szolgáltatói kínálat legalján található „fapados”, vagy sajátmárkás kínai készülékekkel találkoztak először. Itt azért már remek ajánlatokkal is lehet találkozni, több ajánlott készülékről is olvashatunk a mobilarénás tesztek között. Végül pedig ott vannak azok is, akik egy OnePlus, Oppo, IUNI, Honor készülék révén találkoztak először kínai márkákkal, és az maradt meg bennük, hogy az Ázsia ezen országából származó készülékek teljesen egy szinten vannak a kontinens más országának termékeivel.

Az első kínai okostelefonom még Windows Mobile alapú volt 2005-ből, amivel nagyon meg voltam elégedve (az előző években még külön PDA-t és mobilt használtam), de már abban az évben a kezembe akadt egy olyan készülék is, aminek a nevére nem emlékszem, de arra igen, hogy sokat ígért a specifikáció, csak épp semmit sem lehetett normálisan használni. Azóta 10 év alatt hozzávetőlegesen kétszáz kínai telefon volt a kezemben (nem számolva az egyéb brandeket), és most azért kezd alábbhagyni ez az őrület, mert két hónapja egy újszülött veszi el az eszemet, nem hagyva időt és teret feleslegesnek tűnő dolgoknak.

Azért meg nem szűnt a hóbort, így továbbra is vagy fél tucat okostelefon pihen nálam, melyek közül a legolcsóbb és legalapabb készüléket szeretném kicsit górcső alá venni. Ez pedig nem más, mint egy Landvo L500s. Ha a név nem mond semmit, még nem jött el a világvége. A cég 2014-től készít (készíttet?) telefonokat, eddig 14 modell került a piacra, ennek nagy többsége a tavalyi évben, ami előrevetíti, hogy jövőre nem várható túl sok készülék.

Az eddigi paletta egyik tagja sem hagyott maradandó nyomokat a mobiltelefónia történelmében. A bemutatásra kerülő modell a társaság egyik leggyengébb tagja, ami persze az árcímkén is megmutatkozik, hiszen – már az elején lelőve a poént, elárulom, hogy – 20.000 Ft körüli áron beszerezhető készülékről van szó. A kérdés nem az, hogy olcsó, hanem hogy mit kapunk ezért a pénzért és megéri-e az árát. Nézzük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.