2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

"Játék" a G80-nal!

A 2006-os év nagyágyújának Vmod tuningja, annak részletes leírása. Van hozzá merszed?

[ ÚJ TESZT ]

A nyák összeállítása

Fogjuk meg ezt a 7x4.5cm-es lapot és keressük meg a mosogató alatt a CIF névre hallgató súrolószert, majd kerítsünk mellé egy súrolószivacsot amit jó esetben anyunk/bnőnk használ a zsíros edények tisztításánál. Lap a víz alá, CIF és addig súroljuk még nem csillog-villog. Ha a felületet nem zsírtalanítjuk nem fogjuk tudni odaforrasztani a kis mütyűrjeinket.
Ha készen vagyunk töröljük szárazra.
Tetszés szerint rendezzük el a 2 vagy 3 trimmert (3 ha memóriát is tolni kívánjuk) az 1db kapcsolót és az 1db molex csatit mint mérőpontot, egy PL:

Alulról ezt látjátok:

Most kössük össze (=Forrasszunk és egyebek) az alkatrészeket PL így, jelölöm kékkel:

Láthatjátok nekem a memóriás dolog nincs benne, de lenne helye, aztán azt is látni hogy a DIP kapcsoló azért 2 áramkört szakít mert kitudja mit akarok/tok a jövőben a memóriával. Nekem 4-es volt itthon azért került bele az. A kapcsoló okkal szakítja meg az áramkört a trimmerek előtt, jobb a békesség, nyugodtan lóghatnak az ellenállások a földön, nem zavar senkit. Azt mindenkinek az ügyességére bízom, hogyan oldja meg a forrasztást/szerelést úgy, hogy a vezetékek a kártyán lógnak, én pár centivel hosszabbra szabtam mindent, így nem volt nehéz. A molex csatit ragasztópisztollyal rögzítettem, a képeken látható módon.
Ha kész a nyák rögzítsük a GTX-hez látszik a két furat a lapon, ide a képen látható szélességbe szigetelőszalagot mert ki tudja mit művelne az a sok kis réz pötty bekapcsoláskor.

Ha ez is kész és rögzítve van a kis művünk akkor mérjünk, mutatom hol és mennyit kell (piros pontokra multimétert, Ω-mérés 2K-s méréshatárba és DIP kapcsolót KI):

Tulajdonképpen földpontra és az ellenállások végére ráakasszuk a műszert.
Itt jó esetben 600 Ohmot kell mérnünk, én 580 körülit kapok. Nem lenne nagy baj ha bekapcsolás előtt megnéznének merre kell csavarni a potikat ellenállás csökkentés-növeléshez=fesz növelés-fesz csökkentés.
Én azt javaslom mindkét poti maximális ellenállás értékbe legyen indításkor és a 100 Ohmoshoz ne nyúlhatok csak akkor ha már nagyon mohók vagytok tuningba, ugyanis ha a 100-as maxon marad, de az 500-as teljesen le van csavarva akkor sem fog a GPU 1.53 - 55V-nál többet és ~ 1.34V-nál kevesebbet kapni idle. Jelezném ha a GPU feszültség emelő pont esetleg földet kap 0 ellenállással azaz a vezeték simán földhöz ér, rögtön akkor feszt kap a GPU amitől eldurranhat, de lehet, hogy a túlfeszültség védelem működésbe lép és kap egy újabb esélyt a (h)nyúzásra! :D
Tegyük fel megvan a ~600 Ohm, most fogjuk a ragasztó pisztolyunkat és "szigeteljük le" a forrasztási pontjainkat: [link]
Csak úgy lazán, hogy ne lóghasson bele semmi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.