2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC One: Number One

A tajvani cég 2013-as zászlóshajójának nem kisebb feladata van, mint a trendforduló megvalósítása.

[ ÚJ TESZT ]

Hibák, Összegzés

Tökéletes telefon nincs, a HTC One sem az, viszont szerencsére, mint ahogy a Samsung Galaxy Note 2 esetében, itt sem lehet sok dologba belekötni. A már fentebb említett 2 GB belső memória papíron jól hangzik, de nem érezni az előnyét. A programok simán elférnének benne, de kis idő után hiába akarjuk megnyitni a böngészőt, automatikusan újratölt az oldal vagy játéknál újraindul a játék. Nexus 4-en ilyet nem tapasztaltam, de még Note 2-n sem. Ott, ha megnyitunk egy oldalt és elmegyünk aludni, az bizony reggel is ugyanúgy fog kinézni. Feltételezem, hogy jövőbeli frissítésekkel orvosolni fogják a hibát.

A kijelző védő Corning Gorilla Glass 2 kis túlzással gyűjti a karcokat. HTC One anélkül, hogy kemény anyaggal találkozott volna, a második napon összeszedett pár hajszál karcot. Rendkívül vigyáztam rá, csak zsebben hordtam, ami nem százas szögekkel van kibélelve. Emiatt voltam kénytelen venni rá fóliát. Soha egyik telefonomon sem volt fólia, igaz ennyire egyiket sem féltettem. A fórumon már másik ember is észrevette ezt, de van, akinek például hibátlan. Persze nem olyan karcról van szó, ami normál használat mellett zavaró. A telefon házának strapabírósága még kérdéses.

Fentiek alapján erősen ajánlott védelemmel ellátni a telefont, ugyanakkor az ember nehéz szívvel tesz rá tokot vagy fóliát, mert a prémium mivoltából sokat elvesz.

Szubjektív hibaként felróható az alkalmazások alján lévő már-már hírhedté vált három pöttyös menü, ami a telefon hasznos területét csorbítja, az értesítősávról hiányzó gyorsindító gombok, a mindössze 5 főképernyő, és amiről nem volt szó: az app drawer függőleges görgetésénél mindig csak egy teljes oldalt tudunk görgetni, vagyis ha egy ikon a jobb alsó sarokban van, nem tudjuk csak pár centit felfelé mozgatni, hogy kényelmesebben elérjük.

Végezetül, milyen telefon a HTC One? A létező legjobb androidos telefon, ami jelenleg kapható. Anyagminőségben és összeszerelésben agyonüti a konkurenciát. A Sense sokat fejlődött, használhatóbb, mint korábban, ráadásul kinézetben tökéletesen passzol a telefonhoz. Apróbb hiányosságai továbbra is vannak, de ez már inkább szőrszálhasogatás.

A HTC Zoe és a BlinkFeed remek újítás, sokat dob a felhasználói élményen. A galéria tele van élettel, ám a videókezeléssel kapcsolatos működése logikátlan. Hangzás tekintetében abszolút elsőosztályú a telefon, így a zene szerelmeseinek a jelenlegi legjobb választás. A stereo hangszóró, a BloomSound és a Beats Audio triumvirátus olyan élménnyel kényezteti hallójáratunkat, amit nehéz szavakba önteni.

Akinek számít a prémium megjelenés, ne keressen másik telefont. Akinek nem csak a külső számít, hanem a belső is, ne keressen új telefont, mert a Qualcomm Snapdragon 600 és az Adreno 320 az egyik legjobb technika. Mellé csak a Samsung Galaxy S 4 ér fel, bár az Octa (2x4 mag) verzió hajszállal erősebb. Egyetlen sarkalatos pont nem lett tesztelve, biztos sokak hiányolják, az pedig az akkumulátor teszt. Mérlegelnem kellett, hogy legyen és a cikk egy héttel később jeleljen meg vagy ne legyen, hanem később és utólag kerüljön bele egy oldal a tesztbe, esetleg különálló cikk szülessen.

Utóbbi mellett döntöttem, mert nagyon közel van a magyarországi premier és szerettem volna úgy időzíteni, hogy még vásárlás előtt megerősítsem a kétkedőket a választásuk helyességéről vagy helytelenségéről. Utóbbiból valószínűleg nem lesz sok. Az akkumulátorról mérések nélkül elmondható azért, hogy az eddigi legjobb, ami HTC telefonba került, közel azonos szintet képvisel, mint a Samsung Galaxy S 3. Figyelembe véve, hogy még nem mondhatni optimalizáltnak a rendszert és az érkező 4.2-es android alapból jobban bírja szuflával, ez biztos javulni fog. Napi 4 óra körüli kijelzőhasználat simán elérhető, ha nem játékkal ütjük el az időnket.

2013 áprilisában még nem lehet kijelenteni, hogy az év telefonja, de biztos, hogy egyik fő várományosa, amit valószínűleg csak a Samsung Galaxy S IV vagy az új iPhone ragadhat el tőle. A HTC One X-hez képest nagy előrelépés tapasztalható minden téren, ezért ha a HTC One X-re ajánlott plecsnit adtam, erre nyugodt szívvel mehet a különösen ajánlott.

Közérdekű közlemény:

A cikk még a Samsung Galaxy S 4 megjelenése előtt íródott, tehát ennek fényében kell értelmezni a leírtakat, látottakat. Külön köszönet a barátnőmnek, aki biztosította a felsőfokú angoltudást a blog bejegyzés fordításakor, hogy a lehető leghitelesebben adjam át Thomas Chien gondolatait. A cikkben lévő összes telefonról készült kép egy Samsung Galaxy S III Minivel készült.







Sense 5.0


Kamera alkalmazás

Galéria alkalmazás

BlinkFeed alkalmazás

Azóta történt

  • Nexus4 Wireless Charging Orb replika

    Egy csonkolt gömb alakú indukciós töltő, ami a népszerű Google telefon dizájnos kiegészítőjét koppintja.

  • HTC Desire 601 - nem csak számok

    Egy zseniális, mégis népszerűtlen telefon, ami elsőként örökölte a ONE formatervét.

  • HTC Desire vs. HTC One

    A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

  • Okostelefon ámokfutás

    Keressünk hibákat az okostelefonunkban! Nagy eséllyel találunk is, olykor egy típusnál 5 példányból 5 is rossz lehet.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.