2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

"Olcsó belépő" - HP Pavilion G6

Íme a nem is olyan gyenge, belépő szintű HP notebook sulihoz, képszerkesztéshez, kisebb játékokhoz.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Tisztelt mindenki!

Miután többször/többeteknél olvastam, különböző laptop tesztek hozzászólásainál, hogy szeretnétek célkeresztben látni a HP Pavilion G6-os modelljét, így arra gondoltam, hogy eleget teszek az óhajnak-sóhajnak és talán azok is örömüket lelik a tesztben, akiknek még meg sem fordult a fejükben ez a modell. Tehát, íme a HP Pavilion G6!

Első benyomás

Cseng a csengő, jött a futár, megérkezett a csomag, Dr.Byte örül. Valahányszor újabb laptop kerül a kezeim közé, mindig karácsonyi hangulatom van, mert ugye nem tudom, hogy mit rejt majd a doboz. Persze azt sejtem, hogy egy Pavilion G6-os pihen a csomagban, csak a "számadatok" homályosak még. Ilyenkor veszek egy nagy levegőt és bízom abban hogy, egy újabb jó gépet mutatok be nektek. Nos, miután megoperáltam a dobozt és eltávolítottam belőle a gépet, felsóhajtott a lelkem...mivel (már többször említettem) elfogult vagyok picit az anyaghasználatot illetően és a fém borítást részesítem előnyben.

A Pavilion G6-os viszont teljes mértékben műanyag borítást kapott. DE! Be kell látni, hogy műanyag és műanyag között is lehet óriási különbség, ugyanis eme HP modellt igencsak szerethető anyagból faragták. Fényes felületű, hihetetlenül kellemes tapintású erős műanyagról van szó. Meg nem mondom, hogy pontosan miből készült, (nem azért mert nem akarom, hanem mert fogalmam sincs) de engem megfogott.

Kis mosoly az arcon "csendélet kép" után, tüzetesebben szem és fülügyre veszem a gépet. (a "fülügy"-et ugye nem kell újra elmagyaráznom, mivel az előző "Acer" tesztben ezt már megbeszéltük :) ) A Pavilion-októl a már jól megszokott lekerekített forma jelen esetben is elegáns formát kölcsönöz a gépnek. A kijelző felnyitását követően az első dolog ami rögtön észrevehető az a numerikus billentyűzet hiánya.

Ez, se nem jó, se nem rossz, ugyanis kinek a pap, kinek a papné. A másik szembetűnő dolog, hogy nem pakolták tele a billentyűzet feletti részt különböző gyorsbillentyűkkel, csupán egy bekapcsoló gomb várja az "első benyomást"a bal feslő sarokban. A borítás elülső részén alul, kétoldalt található 2 darab "Altec Lansing" hangszóró, amik a brand-et ismerve nem szólhatnak valami rosszul,de majd kiderül.

Nos, vágjunk is bele az átfogó vizsgálatba!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.