2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire 5742G: a nagy család

Ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni notebookra és nincsenek egetverő igényeik.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A mostani tesztben megpróbáltam egy olyan gépet választani, amely ideális megoldás lehet azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni notebook-ra és nincsenek is egetverő igényeik. Nos, az Acer igazán odafigyel a vásárlóira...ugyanis az Aspire sorozatból jelenleg cirka 38 (!) féle masina érhető el a hivatalos oldalon, különböző paraméterekkel, viszont majdnem ugyan olyan külsővel. Az biztos, hogy ennyi gép közül meg lehet találni a saját igényeinknek legmegfelelőbbet. A most bemutatásra kerülő "Acer Aspire 5742G", ár-értéket tekintve igencsak elfogadhatónak mondható. Kezdésnek lássunk 2 "Aspire" alternatívát a jelenlegi mellett, csak hogy "kicsit" érezhető legyen a különbség:

17" AS 7750G (i5-2410M, Radeon HD 6650M)

15" AS 5742G (i3-370M, GeForce GT 520M)

15" AS 5755G (i7-2670QM, GeForce GT 540M)

Első benyomás

A gépet tartalmazó doboz szakszerű kicsomagolása után, kezemben tartottam ezt a kis (tejes mértékben) műanyag borítású masinát. Az első dolog ami észrevehető volt az a súlya, ugyanis igencsak könnyűnek éreztem. (2,60 Kg) Lehet, hogy azért mert én "fém"- párti vagyok, és azok nehezebbek...na de mindegy.

A monitor felnyitása után már mosolyogtam, mivel a szigetes - billentyűzet kialakítás mindig megdobogtatja a szívem. Viszont, a másik dolog ami nem kerülte el a figyelmemet (hogyan is kerülte volna...) az, hogy a touchpad elég kicsi. Nem mondom, hogy nem lehet vele együtt élni, de igazán szabhatták volna nagyobbra is...mivel hely az van bőven.

Következő érdekesség a hangszóró kialakítása és a hang minősége. Nos, a minőséget tekintve nem tudok rosszat mondani, ugyanis a laptopoknál megszokott dobozhang itt nem igazán jellemző, vagyis szép tiszta hangzást kapunk. Viszont! Miután már sokadik perce hallgattam az éppen futó alkalmazások, játékok, zenék "hangjait" kezdett olyan érzésem lenni, mintha minden hang egy kicsit a gép bal sarkából érkezne. "Vajon, hogy lehet ez" (kérdem én) miután szépen kivehető, hogy a hangszóró felülete végighúzódik a billentyűzet felett. (lásd majd a képeken)

Úgy döntöttem, hogy közelebbről szem és fülügyre veszem ("fülügy" - ilyen szó nincs, de azt hiszem ebben az esetben mindenki számára érthető) a hangszórót. A rejtély gyorsan megoldódott és meg is lepődtem picit. Első ránézésre úgy tűnik, mintha a szép hosszú hangszórósáv több hangszóróval húzódna végig a billentyűzet felett. De nem. Mivel a szépen kialakított hangszóró bunker, csupán 1 darab, a géphez mérten apró zenedobozt rejt. Wow... No, de sebaj.

Emiatt még nem telik be a cérna, nem szakad a pohár, mivel reményeim szerint Acerék majd kompenzálnak, a gép teljesítményét illetően. Szerencsére valóban így történt, mivel miután felszaladt a gyárilag előtelepített "Windows 7 Home Premium" a géphez tartozó driver-ekkel együtt, elkezdhettem a mindent eldöntő tesztsorozatot, és innentől kezdve már nyugodtabb vizekre eveztünk. Azt hiszem, bemelegítőnek ennyi elég is volt és most már jöhetnek a szakmaiságok.

Fogyasszátok egészséggel!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.