2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

"Hordozható" Bluetooth-os hangfal házilag

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Készítettem egy sima center hangfalból egy Bluetooth-os, hordozható hangfalat igencsak impresszív hangerővel és kinézettel.

[ ÚJ TESZT ]

Külsőségek

A külsőről még nem esett sok szó, ezért most befejezésként arról is írnék egy kicsit. Alapvetően a farostlemez doboz valami fekete műanyaggal van bevonva, ez nem is olyan csúnya, csak a széleknél kicsit kezd leválni. Elől pedig a már említett lyukakba illeszkedő műanyag előlap van, ami ilyen hangszóróvászonnal van bevonva, az is kicsit kopottas, a sarkoknál szakadt.

Tervezem, hogy lecserélem a vásznat egy zsír újra és egy karbon fóliát teszek az oldalakra, de még nem mertem belevágni. Meg nem tudom, hogyan tudnám rögzíteni a vásznat (a mostani bele van olvasztva a műanyagba), és ilyen fóliával sem volt még dolgom (szívesen fogadok tapasztalatokat, ötleteket). Majd meglátjuk, lesz-e belőle bármi is.

Következzen pár kép a kész "termékről":

És egy kis extra:

Már elejétől gondolkoztam rajta, hogy kéne bele rakni az előlap mögé pár LED-et, mert nagyon állatul nézne ki, de nem akartam 8-10 vezetéket össze-vissza vezetgetni az elején, ezért lemondtam róla. Aztán megtaláltam az egyik fiókban egy régről maradt kis LED-szalagdarabot; pont tökéletes nekem. Egy gond volt vele, hogy 12 voltról üzemel, nekem pedig 16 V és 5 V állt rendelkezésemre.

Sebaj, találtam egy nagy teljesítményű 270 Ω-os ellenállást is, kívül úgyis mindegy, mennyire melegszik, és sorba kötöttem vele a 16 V-os ágon, így egész erősen világít és nem is égnek ki a LED-ek. Csináltam hozzá egy kis tápcsatlakozó közbeillesztést is, hogy ne kelljen a dobozon belül forrasztgatnom.

Hát persze, hogy nem néz ki olyan jól sárgában! Sebaj, kék lett :)

És itt a titok nyitja is:

Egy régi VFD kijelzős rádióból kinyert átlátszó kék lapot kettévágtam, és ráragasztottam a LED-szalag elé, mi mással, mint hot glue-val?

Köszönöm, hogy végigolvastad, és remélem tetszett/sikerült belőle ötleteket meríteni! :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.