2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GS8000 FullHD DVR menetrögzítő kamera

Egy ár/érték arányban jónak mondható autós kamera részletes ismertetése tesztvideókkal.

[ ÚJ TESZT ]

Tartozékok, funkciók

Akkumulátor:

A készülék 300 mAh teljesítményű Li-ion akkumulátorral van szerelve, ami folyamatos tápellátás nélkül nem biztosít túl nagy üzemidőt. Azonban a készülék funkcionalitásának kihasználása miatt egyébként is csatlakoztatni kellene a szivargyújtóhoz, mivel így érzékeli, hogy gyújtást kapott az autó, és indítja automatikusan a felvételt. A kikapcsolási időzítés ugyancsak a gyújtás levételét, az energiaforrás megszűnését figyeli, és ennek érzékelése indítja be az automatikus kikapcsolást. Természetesen barkácsoló kedvűek megoldhatják a bekötést a szivargyújtó kihagyásával, csak olyan körre kell kötni a tápellátást, ami a gyújtás ráadásával kap feszültséget. Mivel USB-ről is tölthető, így a térképolvasó lámpa környékére megfelelő körre bekötött USB csatlakozóval, és a mellékelt USB kábellel is megoldható a tápellátás, de ezt már csak nagyon elméletben írom, mert ehhez már nem értek.

GPS Logger:

A videókhoz tartozó GPS log .MAP kiterjesztésű, a videóval azonos elnevezésű fájlokban tárolódik. A mellékelt lejátszószoftverrel egy ablakban megjeleníthető a felvett kép és a hozzá tartozó GPS log, ami mutatja a pontos dátumot és időt, sebességet, magasságot, illetve az útvonalat Google Maps-ben.

Black-Box fájlvédelmi funkció:

A beépített G-szenzornak köszönhetően vészfékezés vagy baleset következtében biztonsági védelmet tesz ciklikus mentés esetén az aktuális, az előző és következő videó fájlra, így azokat nem lehet letörölni. A védelem manuálisan is rátehető bizonyos fájlokra, ha nem szeretnénk, hogy a rendszer törölje őket a ciklikus felvételek során.

Motion Detection (MD), azaz mozgásérzékelés:

Bekapcsolható mozgásérzékelő funkcióval is rendelkezik a készülék, ami a lencse előtt történő mozgás hatására automatikusan be tudja indítani a felvételt. Az érzékenység állítható, de szem előtt kell tartani, hogy ha le van állítva az autó, akkor nem kap tápot a készülék, így a véges akkumulátoridő terjedelméig tudjuk ezt a funkciót kihasználni.

HDMI csatlakozó:

Beépített HDMI csatlakozó segítségével és a mellékelt HDMI kábellel a rögzített képet közvetlenül HDMI képes TV-re küldhetjük, amivel minőségromlás nélkül nézhetjük meg a rögzített videókat.

Természetesen a videófájlokat egy egyszerű médialejátszó programmal is lejátszhatjuk. Véleményem szerint alap elvárás egy FullHD felvételtől, hogy a rendszámok jól kivehetőek legyenek. Illetve ami miatt nekem fontos volt a jó minőség, hogy ha egyszer-egyszer már látványában is szép helyeken járunk, akkor utólagosan lehessen összevágni az út szépségeiről pár perces videót. Már csak azért is, mert ugye ha vezetsz, nem nagyon van lehetőséget bámészkodni, hogy milyen szép is a táj. A lényeg, hogy ez a készülék már élvezhető minőségben rögzíti az utazást, de persze ezt döntse el mindenki maga a feltett videók megtekintése után.

Rendelkezik ugyan 4x digitális zoommal, de ennek túl nagy értelmét nem látom, ki sem próbáltam. Vezetés közben nem fog az ember zoomolgatni, főleg, hogy a digitális zoom, az kb. annyi, mintha kimentve egy képkockát belenagyítanánk valamilyen képnéző szoftverrel. Ez pl. egyszerű vevőcsalogató funkció benne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logout TV: Garmin nüvi 40

    A Garmin nüvi 40 egy fapados, de nagyon megbízható és remek kis céleszköz azoknak, akiknek nem kell külföldi térkép.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.