2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GS8000 FullHD DVR menetrögzítő kamera

Egy ár/érték arányban jónak mondható autós kamera részletes ismertetése tesztvideókkal.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, kiválasztás, beszerzés

Előszó:

Nagyon régen szerettem volna egy jó minőségű autós fedélzeti vagy menetrögzítő kamerát, avagy black-boxot (ki hogy hívja), de sajnálatos módon szinte a nullával egyenlő a fellelhető információ ezekről, illetőleg a hazai választék sem túl nagy. Bár mostanában bővülni látszik a paletta, de a büszke tulajok mélyen hallgatnak saját tapasztalataikról, így nagyon nehéz jó döntést hozni. Természetesen az egyes webshopokban megadott specifikációk a csillagos eget kínálják potom pénzért (vagy néha pofátlanul borsos áron, de szörnyű minőséggel párosítva), de ezeknek nem szabad rögtön bedőlni. Több helyről megközelítve, több oldal információit összevetve, Google barátunk segítségét kérve és YouTube tesztvideókat böngészve hozzuk meg a döntésünket. Soha ne ugorjunk be egyetlen oldal csábító leírásának.

Elsősorban amiatt írom meg ezt a cikket, hogy egyrészt legalább erről a konkrét és jól beazonosítható típusról legyen viszonylag részletes információ, másrészt ez alapján kedvet kapjanak a jelenlegi és leendő tulajok, hogy hasonló, jól áttekinthető, részletes beszámolókat írjanak, ami segítséget nyújthat a választásban, és láthassuk, mely készülék milyen minőséget és szolgáltatásokat rejt magában. Szóval ezek után senki ne tartsa magában az értékes információt. ;-)

Miért ezt választottam:

Számomra fontos volt a megfizethető árral párosított nagyon jó rögzítési minőség és a GPS logger (vagyis a megtett útvonal GPS információinak mentése, amivel pontos pozíció, sebesség, magasság stb. információ rendelhető a látható képhez), így egy ambrella chipes, x264 kódolású GS8000 mellett döntöttem. Nem a 6-10 ezres árkategória, ám ugyanez a tudás/minőség itthon kb. 50 ezertől indul, ahogy körbenéztem, és azok max. 120 fokos látószöggel rendelkeznek.

Beszerzés:

Mivel a típusszáma jól azonosítja, ezért Google segítségével rengeteg helyen megtalálható. Webshopok, eBay stb. Én a sajátomat az aliexpressen vettem. (Itt nem lehet PayPal fizetést eszközölni csak bankkártyásat, de saját vásárlói védelmük van, ami szerint az eladó csak akkor kapja meg a pénzt, ha a vevő mindent rendben talált és leadta értékelését a vásárlásról. További részletek erről a Külföldi rendelések topikban)

Arra figyeljünk, hogy van belőle GPS nélküli verzió is, ami olcsóbb, de nehogy véletlenül azt rendeljük meg, ha GPS-es verziót akarunk. Rengeteg eladó és webshop csak bedobálja a képeket arról, amiről talál, és sokan a leírást is összevissza szerkesztik meg, ezért rendelés előtt inkább kérdezzünk rá, hogy milyen verziót is fogunk kapni a pénzünkért.
A GPS-es verziót sok helyen GS8000 Pro vagy GS8000-G néven árulják, kép alapján ennek a tartókonzoljából jön egy kábel, mivel a GPS vevő abba van beleépítve. Helyenként kapható plusz márkanévvel ellátva, mivel nagyobb (több ezres) megrendelők olyan márkaneves csomagolást kérnek hozzá, amilyet csak akarnak, de maga a készülék szerintem ugyanaz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logout TV: Garmin nüvi 40

    A Garmin nüvi 40 egy fapados, de nagyon megbízható és remek kis céleszköz azoknak, akiknek nem kell külföldi térkép.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.