2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

GitUp Akciókamera - Az Ébredő Erő

A GitUp márka magyarországi debütálása, és Git2 mélyelemzés az SJ5000x Elite-tel összevetve.

[ ÚJ TESZT ]

Akkuidő, Összegzés

Az akkumulátor-időtartamot tekintve a gyártó elég merész kijelentést tesz. Azt ígérik, hogy a Git2 jócskán meghaladja a konkurensek üzemidejét. A tápellátás a már megszokott Li-ion akkumulátorral történik melynek kapacitása 950 mAh. Ez nagyjából megegyezik az SJCAM megoldásával, viszont a kis fogyasztásra kihegyezett IMX-206-os Sony szenzor sokkal kevesebbet fogyaszt.

Az akkumulátor teszt során 1080p 30 fps beállítás mellett, állandó fényviszonyok között, minden egyéb funkciót kikapcsolva (GYRO, loop recording stb.) a kijelző automata elsötétedése mellett az Elite megadta magát 94 perc után, 10 GB anyagot rögzítve, míg a Git2 pontosan 121 perc után állt le, csak éppen nem az akkumulátor lemerülése miatt, hanem mert teljesen megtelt a 16 GB-os kártya. A gyár gazdaságos felbontás mellett 135 perc üzemidőt ígér.

Ezek a mérések tehát rögzített kameraállásnál, kijelzőhasználat nélkül, szobahőmérsékleten érvényesek. Tekinthetjük úgy is, hogy ezek laboratóriumi körülmények. Gyakorlati használat során időnként vagy folyamatosan aktív a kijelző, megszakítjuk a felvételt, mozgásban vagyunk, használjuk a GYRO és egyéb funkciókat, valamint a hőmérséklet-ingadozás is hatással van az akkuidőre. Számos körülmény befolyásolja tehát a tényleges üzemidőt. Éppen ezért gyakorlati alkalmazás során folyamatos rögzítés esetén 90 perc körül számolhatunk.

Az akkumulátor szintjelzője nem egyenletesen jelzi a merülést. 3 szakaszban képes jelezni az akkumulátor állapotát. Az első rovátkát már az első néhány percben elveszítjük, aztán gyors egymásutánban a többit is. A használat nagy részében azt látjuk, hogy már egyetlen csík sincs a kijelzőn, de ilyenkor még hátravan az üzemidő nagy része. Jó lenne, ha egy későbbi szoftverfrissítés javítana ezen, mert nem kapunk pontos képet az akkumulátor szintjéről. Tesztünk írása közben kijött a legújabb frissítés mely tartalmazza javítást. Az SJCAM szintjelzője több részre van felosztva, és egyenletesebben mutatja a hátralévő élettartamot, de cserébe hamarabb lemerül.

Összegzés

Mindent egybevetve elmondhatjuk, hogy Git2 mind kép/hangminőségben, mind szolgáltatásokban kategóriájának elvárásait bőven teljesíti.

Ennél a kameránál nem érezzük azt, hogy csak egy-egy részterületre lenne kihegyezve. Minden szegmensben jól teljesít, és kicsit jobban mint ami elvárható. Ez teszi nagyszerű ár-érték arányú akciókamerává.

A speciális kiegészítők révén ráadásul új kapuk nyílnak a kis kamerák felhasználási területét illetően - nem profi célú felhasználásnál.

Összefoglalva a leírtakat, a két kamera az alábbi előnyökkel és hátrányokkal bír:

Git2 Pro
+ Nagyobb felbontású szenzor, részletgazdagabb képpel és dinamikus tartománnyal, jobban reagál a változó fényviszonyokra.
+ Jó hangminőség.
+ Jó hatékonyságú GYRO képstabilizátor.
+ Nagyobb látószög.
+ Hosszú üzemidő.
+ Nagy bitráta.
+ A külső mikrofon csatlakoztatásának lehetősége.
+ Csuklópántos távvezérlő.
+ Méretben teljesen megegyezik a GoPro-val, így közös kiegészítőket használhatnak.
+ G-szenzor alkalmazása.
+ Expo és fehéregyensúly-zár.
+ Gyorsindító gomb, a 2 másodperc alatt elindítható rögzítés érdekében.
+ Kiforrott firmware.
+ Jó automatika.
+ Jó ár-érték arány.

Git2 Kontra
- Csak kétféle látószög.
- Nincs még kész a saját applikáció.
- Fiatal márka.
- Csak fekete színben elérhető.
- Az akkumulátor szintjelző nem jól kalibrált (az akkuidő első harmadában kijelzi az alacsony töltöttséget). januári firmware javította

SJCAM SJ5000x Elite Pro
+ Több alapkiegészítő.
+ Fényérzékeny szenzor.
+ Jó ár-érték arány.
+ 6 féle színválaszték.
+ Dedikált navigáló gomb.
+ Négy választható látószög.
+ 2" kijelző.
+ Magyar nyelvű menü.

SJCAM SJ5000x Elite Kontra
- Látószög nem 170°. (kb 150°)
- Gyenge GYRO.
- Gyenge hangminőség.
- Kiforratlan firmware.
- Túl gyakori frissítés.
- Színkezelési probléma.
- Fénykezelési probléma.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.