2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay és a PayPal: mit és hogyan?

Rövid leírás az internet legnagyobb aukciós oldaláról, valamint mikrofizetési rendszeréről.

[ ÚJ TESZT ]

Regisztrációk - PayPal

És most jön a pénzügyi része. Sokan kérdezhetik most, hogy minek nekik ez, hiszen ott a kártyájuk, ami dombornyomott, meg bármikor nyomon tudják követni. A lehetőség adott, senkit sem szeretnék felesleges regisztrációkra biztatni. De! Ha van lehetőség arra, hogy a pénzünket/bankkártyánkat biztonságban tudjuk, és még pénzvisszafizetést is vállalnak, akkor miért ne?

A regisztráció itt sem egy bonyolult dolog. Ha csak vásárolni szeretnénk - és itt most csak erre térek ki - akkor a bal oldali opciót válasszuk ki, mint egyszerű földi vásárló.

Ezt követően ismét felhasználónév vadászat. Az itteni adatokat - is - illik valós adatokkal feltölteni, mert ha bármiről számla kell, akkor azt ezek alapján csinálják meg nekünk. A telefonszám pedig a "fraud" - bankkártya lopás gyanúja, illetéktelen használat esete - ügyek kapcsán fontos, ha bármi szokatlant érzékelnek, azonnal telefonálnak/írnak e-mailt.

Ha ezzel megvagyunk, akkor alapvetően 2 lehetőségünk van arra, hogy a PayPal-t mint fizetési rendszert használjuk:

- minden PayPal fiókhoz tartozik egy egyenleg. Ide lehetőség van összegeket feltölteni, forint alapon is, és akkor mindig lesz pénz az egyenlegünkön. Ez a megoldás némileg időigényesebb, mivel minden tranzakció előtt fel kell tölteni az egyenleget, ami figyelembe véve a banki átfutási időket, 2-3 napba is beletelik (gyakorlati példa: szülők hétfő délután adták fel az utalást a számlavezető bankjukban, és az csütörtök reggelre jelentkezett az egyenlegemen. Ergo a PayPal bankjába (UniCredit) már szerda este ott lehetett az összeg). Alapesetben mindig forintot látunk az egyenlegen, de van lehetőség átváltani az összeget szinte bármely valutába - pontos rátát nem tudok mondani, hogy mennyivel is számolnak. Ezt a funkciót a Top up résznél lehet megnézni, ott adják meg a bankszámlaszámot és az egyedi azonosítót-

- a másik lehetőség, hogy a bankkártyánkat adjuk meg, mint "forrás". Ilyen esetben történik egy próbaterhelés (lásd Apple iTunes pl.), ennek összege nálam még 400 HUF volt, nem tudom azóta változtak e a kondíciók. A bankkártyát a Profile/Add or Edit Credit Card funkciójával hozzá lehet felvenni. Ilyenkor elindul egy folyamat, amiről e-mail értesítést is kapunk (az elmondható, hogy a PayPal minden esetben e-mailes megerősítést kér - jobb is, maradjunk annyiban). A terhelés elindítása után 1-2 nappal már látszik az egyenlegünkön az alábbi terhelés:

Ebből a keretezett 4 jegyű kód kell, és azt megadva a honlapon, már él is a kártyás vásárlás lehetősége.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.