2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay és a PayPal: mit és hogyan?

Rövid leírás az internet legnagyobb aukciós oldaláról, valamint mikrofizetési rendszeréről.

[ ÚJ TESZT ]

A fiókok összefűzése, vásárlás

Gyakorlatilag a fent leírtak alapján körülbelül 2-3 nap alatt lehet ezt a párost teljes egészében és biztonságban beállítani. Most már rendelkezünk eBay hozzáféréssel és PayPal fiókkal is (ami nem csak itt használható, hanem egyre több helyen is).

Ami hátravan, az a két fiók összefűzése. Ezt a műveletet az eBay felületén tudjuk megtenni.

Ehhez lépjünk be az eBay profilunkba, ott az Account fülre, majd ott egyből a főoldalon "Your PayPal Account Information" alatt tudjuk e-mail cím alapján összefűzni a fiókokat. Így amikor eljutunk oda, hogy vásárlás, a rendszer egyből felajánlja a PayPalt, mint fizetési opciót.

És kész is van! Neki lehet indulni vásárolni. Ehhez fűznék pár hasznos megjegyzést:
- lehetőleg worldwide keressünk, ne szűkítsünk csak európára (így a kínai "ócsó" cuccok maradnak ki)
- extended shipping legyen bejelölve (kvázi interkontinentális kézbesítés)
- a listát mindig Sort by: Price+Shipping: lowest first-re tenni, mert így jobban látni, mennyi is a szállítási díj

Ezek után marad az, hogy vásárolunk. Lehet licitálni is, vagy egyből elhozni a terméket, attól függ, mihez van éppen kedvünk. Ha sikeres volt a vásárlás, akkor arról e-mailt kapunk, majd a honlapon tudjuk a vásárlást a PayPal profillal letudni. Minden változásról e-mailt küld az eBay is, így ott tudjuk nyomon követni, hogy mikorra is várható a csomag. Kínai rendelés esetén 2-3 hét átfutási idővel bizton számoljunk - ha hamarabb ér ide, örüljünk :)

Ha egy termék nem jön meg, írjunk az eladónak. Szívesen utánanéznek mindennek, és ha tényleg nem jött meg, az összeget visszautalják.

Remélem ez a kis bemutató elegendő volt a kezdéshez. Ez csak a vásárlásról szól, én magam eladással nem foglalkozom, így nem is írok erről. Ha bármi kérdés van a cikk témájával kapcsolatban, a fórumtémában tegyétek fel nyugodtan.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.