2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

DOOGEE Turbo DG2014 - Mindenből a közepe

A Doogee Turbo egy igényesen összerakott, de azért láthatóan kínai telefon, aminek két kártyás kialakítása sokaknak hasznos lehet.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A Turbo - a legtöbb Doogee készülékhez hasonlóan - hardverével nem a csúcs kategóriát ostromolja, hanem azt a réteget célozza meg, akik megfizethető, de a modern alkalmazásokkal is megbirkózó telefonra vágynak.

Az 1 GB rendszermemória mellett az MTK6582 négy processzor magja 1,3 GHz-ig skálázódik, a grafikus gyorsításon egy Mali-400MP két magja dolgozik 500 MHz-en.

Ezzel a felépítéssel a rendszer elég fürge, akadás szinte soha nem fordult elő. Úgy érzem, hogy egy átlagos okos telefon felhasználónak ez bőven elég ahhoz, hogy a mindennapjai problémamentesen teljenek telefon szempontjából. A teszt kedvéért kipróbáltam egy-két népszerű és rendszerigényes játékkal, nem volt velük gond.

Operációs rendszerből az Android 4.2.9 változata van a készüléken, ami mint olyan tudomásom szerint nem létezik, de gondolom a saját fejlesztésű dolgok miatt kapott plusz verziószámot. Az ikon szetten, a lezáró képernyőn, és egy két menüponton és előre telepített programban tér el leginkább a tiszta Androidtól. Ezért ennek bemutatásába belemenni talán fölösleges. A gyártó ígér frissítést.

A készülékre került egy Assistive Touch alkalmazás, ami egy áttetsző pontot jelenít meg a kijelzőn. A ponthoz hozzáérve egy eszköztárat kapunk, ami amúgy is könnyen elérhető funkciókat pakol a képernyőre. Ha a funkciók személyre szabhatóak lennének (legalábbis én nem jöttem rá), akkor hasznos lenne, így nem az, de kikapcsolható.

Egy másik ilyen extra a közelségérzékelő szenzort használó Smart Somatosensory, amivel a szenzor felett integetve aktiválhatunk különböző funkciókat. A galériában, és a homescreenen csak jobbra lapoz, úgyhogy értelme ott nincs, de aki éjszaka fotóz állványról, és a telefon érintése nélkül akar exponálni a bemozdulás elkerülése miatt, annak hasznos lehet.

Az időzített ki-, és bekapcsolás viszont abszolút kihasználható funkció, és remekül testre szabható. A hét minden napjára pontosan beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon ki, ill. be a telefon, ezzel is spórolva az akkumulátor kapacitással.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.