2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mijue M7: vegyes érzelmek...

Ha nem zavarnak a hibái, akkor jó vétel lehet, de ha még van 40 dollárod, akkor sokkal jobb telefont is találsz.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, első benyomások

Sziasztok! Egy olyan kínai telefont szeretnék nektek bemutatni, amely még elég ritka itt nálunk, és a cikk végére kiderül, hogy talán az is marad.

Három héttel ezelőtt, egyik este kiültünk Yocee barátommal cigizni a hátsó kertbe. Mivel megint rosszalkodott a régi ZTE Kis PLUS telefonja (lassú volt, nem volt elég hely, stb.), ezért javasoltam neki, hogy rendeljen már egyet Kínából, ne kínlódjon tovább ezzel. Felhoztam neki érvként egy-két dolgot: csak egyszer kell megvenni, és ha eladod a régit, akkor annyival kevesebbe fog kerülni. Sokat nem kellett győzködjem, negyed óra múlva már bőszen böngésztük a Tmallbox oldalát.

Tavaly is rendeltem tőlük 2 db ZTE V967s telefont, és meg voltam elégedve az árakkal, a kommunikációval is. Jelen esetben elég nehéz feladattal néztünk szembe: 100 dollár alatt maradjunk, 5 colos legyen, 2000 mAh-s akkumulátor, 4 mag. Három-négy telefonból sikerült is leszűkítenünk erre az egyre; 99 USD a telefon (23.500 Ft), 13 USD a DHL, 7.000 Ft a vám és az áfa. Összesen: 33.320 Ft. Meg is rendeltük hamar, nehogy meggondoljuk magunkat. Bár másnap mondogatta Yocee haverom, hogy éjjel ezzel álmodott, és nem biztos benne, hogy van erre neki pénze, azért mégsem mondta vissza. Nagyon gyorsan megjött a telefon, szépen nyomon lehetett követni a tracking numberrel. Tíz nap alatt ideért, az unboxing videót lejjebb meg is lehet tekinteni.

Első benyomások

Szépen, gondosan be volt csomagolva buborékos fóliába, megnyugodtunk, hogy a szállítás során tuti nem sérülhetett meg. A doboza nagyon tetszetősre sikeredett. A szokásos tartozékokat adták hozzá, hálózati töltőfej, USB-kábel, füles; természetesen mind fehér színben, hátha lányok vagyunk. Mellékeltek hozzá egy-egy "tejüveg" hatású tokot is, ami meg volt repedve, kézben csúszott is. A tok miatt mínusz 1 pont.

Kézbe fogva a telefont, örömmel állapítottam meg, hogy vékony, kifejezetten kellemes fogni, akárcsak az én G2-met. Viszont csúszik sajnos ez is, állandóan olyan érzésem volt, hogy mindjárt leejtem. Anyaghasználata közepes, elvétve kisebb nyikorgások előfordulnak. A gombok masszívan ülnek a helyükön, a kamera lencséje viszont, mintha kicsit mozogna. A hátlap leszedéséhez kell kicsit izmozni, elég jól tartják a kis műanyag kampók és sajnos gyűjti rendesen az ujjlenyomatokat is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.