2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Az Nvidia GTX550Ti-ről másképpen

Mire is elég a GF116 chip otthon, játékok alatt?

[ ÚJ TESZT ]

A sötétben brillírozó játékok

METRO 2033

Mikor megjelent, a játékostársadalom azzal a ténnyel szembesült, hogy a grafikus kártyája egy fabatkát sem ér, és vérben forgó szemekkel gondolkodott egy bank vagy legalábbis egy helyi pénzváltó kifosztásán. Személy szerint egy Asus 8800GS műszerrel próbáltam szóra bírni DX10 alatt, az akkor még 16:10 arányú 19"-os monitoromon, de hamar feladtam a natív felbontást, jó esetben is 1024x768 volt a játszható képméret, igen alacsony beállítások mellett. Most viszont adódott a lehetőség és a magasabb élményfokozat. A képek ezt meg is erősítik. Mint ahogyan azt is, hogy őfelsége lett az első helyezett a "Hogyan csináljuk ki a pécédet?" versenyben, a maga 80 fokos GPU hőmérsékletével. :)

STALKER

Mikor megjelent, akkor azonnal rátapadtam, nem tudtam felállni a géptől. Kis híján családi perpatvar is lett a dologból, feleségem azzal fenyegetett, hogy elköltözik, mely megoldást abban a pillanatban roppant kellemesnek tartottam, a fiam meg közölte, hogy többet nem jön velem biciklizni... Azonban lenyugodtak szép lassan a kedélyek, és megpróbáltam éjfél és hajnali 4 óra között játszani. :) Én, akinek a DeusEx volt maga az "Istenség", boldogan vettem tudomásul, hogy még van új a nap alatt! Grafikája lélegzetelállító volt, mikor a boltok polcaira került, bár ma sem kell szégyenkeznie, főleg a kiegészítő textúra csomag feltelepítése után! Sőt, hány és hány másodvonalbeli játék jelenik meg ma is egy licencelt grafikus motorral, melyek a nyomába sem érnek eme remekműnek! Éppen ezért bátorkodtam mellékelni innen is pár képet.

DOOM 3

És akkor itt van jelent írás egyetlen különce, egyrészt a kora és az alkalmazott grafikus motor miatt, másrészt a játékban elérhető felbontása miatt. (1280x1024) Itt arra is kíváncsi voltam, hogy mekkora VRAM éhsége van a játéknak Ultra beállítások mellett. Hát nem kicsi! És ragyogóan fest, a textúrák tűélesek, a játszható képkocka érték pedig elbűvölő! Kipróbáltam bekapcsolt Vsync mellett is, ekkor a már John Carmack-tól megszokott eredmény jött ki: 60 FPS. Kinek ne lenne ez elég? Nekem igen, pláne a Doom 2 után. Pécés fiatalságom egykori kedvence mély nyomokat hagyott bennem, akárcsak Duke "Hero" Nukem, bár őt most nem teszteljük, neki ott vannak a csinos macák...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • FALLOUT

    "A világvége az emberiség által generált folyamat, nem pedig egy dátum."

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.