2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATi Eyefinity izomból, tőböl, ökölböl

Az alábbiakban egy többmonitoros megoldás megépítését, üzembe helyezését próbálom bemutatni.

[ ÚJ TESZT ]

Miért is?

Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy elsősorban családapa és dolgozó ember vagyok. Idő hiányában, így elnézést kérek előre is, ha néhány képen esetleg a rendetlenség is látszani fog.

Eyefinity.

Miért? Ennek több oka van.
Leginkább az, hogy volt egy 42"-es LCD-m, amit megjelenítőnek használtam. De mivel a UPC is a gépben van, így a Lányom elvette a kijelző felét a JimJam csatornával. Aki nem csak netezni használja a gépet, tudja, hogy mekkora bosszúság ez. Egy raklap olyan alkalmazás van, ami nem fut rendesen fél képernyőn. Egy másik raklappal meg azok vannak, amihez még az egész monitor is kevés.

Másik oka az, hogy készülök lassan a Battlefield3 c. játékra, és ahhoz jól fog jönni a plusz látómező.
Amúgy sincs mit fejlesztenem a gépben, mert se a VGA-nak, se a processzornak nincs még igazi utódja. Mondom IGAZI, hagyjuk már a szandi hidat!

A harmadik oka az volt, hogy jó áron el tudtam adni a 42"-os HD Ready LCD-t, és nem sokkal (na jó, sokkal, de nem annyira) kellett megfejelni a 3 monitorhoz.

A negyedik ok, hogy mivel a nappaliban van a kandalló fölött a megjelenítő(k) helye, így ezek elhelyezése is egy jó kihívás volt. Unaloműző. (nem mintha lenne időm unatkozni, de mindegy...)

Több ok nem nagyon volt, úgyhogy hagyom is a dumát, inkább a lényegre térek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.