2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus ROG Sica(-rio) - A megfizethető bérgyilkos

Juareztől Medellínig sem találni ilyen specifikációkkal és árral rendelkező fejvadászt.

[ ÚJ TESZT ]

A részletek és a belső

Gombok, kábel

A gombok összeszámolásával sokat nem kell bajlódnunk, mivel mindösszesen hármat fogunk találni az egéren. (Bal, jobb és görgő) Mivel megkapjuk az Asustól az otthoni mikrokapcsolók cseréjének lehetőségét, így mindenki olyan keménységű gombokat csinál magának, amilyet csak szeretne, mindezt garanciavesztés nélkül. Gyárilag a szokásos kínai gyártmányú Omron D2FC-F-7N típusú kapcsolókat találjuk benne, melyek nyomáspontja és klikk érzete az oké kategóriába esik. (nálam legalábbis) Sajnos a görgő lenyomásáért felelős kapcsolóval már nem volt olyan kegyes a gyártó, oda egy forrasztott noname switchet kapunk, aminek a nyomáspontja határozottan keményebb, "kínaisabb".
A főgombok alatti kattanókat cserélve japán Omron D2F-01F-re már sokat javul a helyzet, de a görgő alattit sajnos nem lehet cserélni ilyen könnyedén. Ahhoz bizony forrasztani kell, ami azonnali garanciavesztést von maga után.

Rátérve az egér farkára, szerencsére nem a csontosabb fajta, sokkal inkább közepes merevségű a kábele. Nem nevezhető vékonynak a 3,3 mm vastagságával, viszont nem volt útban használat közben. Csak viszonyításképp, a G303 szövetelt kábele 3,4 mm, a G100s-é 2,6 mm, a G402 kábele 3 mm vastag.

Szenzor

Az egér szemét a már jól ismert PixArt PMW3310 képezi. Ez egy teljesen jó alap, amennyiben az eszköz többi része rendben van, gondolok itt a megfelelő NYÁK tervezésre, valamint a firmware-re.

Végignyálazva az alábbi tesztképeket, igazából annyit tudnék leszűrni, hogy magával az egérrel technikailag nincs probléma. A sokszor hangoztatott ~2000 CPI feletti értékeket itt sem javasolt használni, gyakorlatilag nincs olyan egér, ahol ez a határ ne legyen érvényes. Sok esetben társul mellé PCS (Perfect Control Speed) csökkenés és jitter. Jelen esetben csak az utóbbitól kell tartanunk, de ez a remegés is bőven elegendő ahhoz, hogy ne legyen érdemes ilyen nagy felbontáson használni az egeret.

400 CPI

800 CPI

1200 CPI

1600 CPI

2500 CPI

5000 CPI

Az itt látható videóból látható, hogy az egér (megfelelő windows és driverbeállítások mellett) accelmentes.

Belsőségek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.