2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Cougar 300M – a mostoha-iker

Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

[ ÚJ TESZT ]

Kívülről

Bevezető

A cím önmagában egy ellentmondás, követve a cikkeim eme bulvárszagú hagyományát. A kezembe került egér ikertestvére a már korábban tesztelt CM Storm Alcornak, viszont teljesen más gyártótól. Formájuk és szenzoruk pontosan ugyanolyan, mégis sok más tekintetben ellentétei egymásnak. Amit az Alcorból hiányoltam, itt megoldották, viszont az Alcor számos előnyét elrontották.

Az egeret TheChos3nOne fórumtárstól kaptam kölcsön, ezúton is köszönöm neki!

Az egér ára a cikk írásakor kb. 12 000 Ft, éppúgy, mint a CM Storm Alcor.

Csomagolás, külső

Mindenféle doboz nélkül érkezett hozzám az egér, viszont a tulajdonosát megkértem, hogy csináljon róla pár képet, íme.

Kívülről nem okoz meglepetést. A formája egy az egyben ugyanaz, mint az Alcor, két minimális különbséggel:
- a 300M ”egybehátú”, azaz az egér háta és fő gombjai egy darabból állnak, míg az Alcornál ez külön alkatrész
- az Alcor görgője mögött két gomb volt, itt egy gomb és két pici LED van
Ezen kívül pontosan ugyanolyanok, még az élek menti bemélyedések is.

A színekkel és az anyagokkal már variáltak, hozzám az élénk narancssárga színű került, míg van belőle élénk citromsárga is. Utóbbi pontosan ugyanígy néz ki, csak a narancssárga helyett mindenhol citromsárga.

A háta, a fő gombok, a görgő körüli rész, az oldalgombok és az alja fekete, míg a két oldala, az alsó profilváltó gombja és a görgője narancssárga. A hátán lévő Cougar logó fehér.

A görgő mögötti gomb mögötti két LED RGB, így a színeit tetszőlegesen állíthatjuk, de csak egyformára.

Méret, forma

Ebben teljesen megegyezik az Alcorral, hadd idézzek magamtól az egyszerűség kedvéért. Más, tenyeres fogásra való egerekkel összehasonlító képek ott.

Méretei: 125 × 70 × 38 mm. Ehhez képest az IME 132 × 69 × 43 mm, a DA 3.5G pedig 127 × 70 × 44 mm. Kicsit rövidebb náluk, és jóval alacsonyabb, de még nagynak számít. A formája kifejezetten jobbkezes.

Már első ránézésre is lerí, hogy tenyeres fogásra való. Nem okoz csalódást az átlagos méretű kezemnek, bár a másik kettő mellett fogásra jóval kisebbnek hat. 1-3-1-gyel teljesen jó, 1-2-2-vel (Churchill-style) épphogy elfér oldalt a két ujjam, és kicsit ferdén áll a kezemben.

Nagyobb kezű kollégáknak tenyeres fogásra lehet, hogy már túl kicsi, nekem nem. Sem a claw, sem a fingertip grip nem kényelmetlen vele. Ehhez képest a DA, de főleg az IME egy bálna, amelyek "követelik", hogy tessék tenyeresen 1-2-2-vel fogni, máshogy nekem kényelmetlenek. Persze ez majdnem annyira szubjektív, mint egy cipő.

A két fő gomb nem ívelt, nem homorú, így akárhova tesszük az ujjainkat, nem kényelmetlen. Erre szükség is van, mert ha egy kicsit máshogy fogom meg, máshova kerülnek az ujjaim. A görgő is jó helyen van, bár a megszokottnál némileg kisebb.

Az oldalgombok jó helyen vannak, védve vagyunk a véletlen megnyomástól, de pont ott vannak, ahol az ember ujja keresi. A kidudorodó formájuk miatt nem lehet beleakadni, markoláskor nem fogunk rá. Ez a másik kettőhöz képest komoly pozitívum: az összes IME oldalgombjai lötyögősek, túl könnyen benyomhatóak, a DA-nál pedig szerintem túlzottan kiállnak.

A görgő mögötti gomb szerintem lehetne közelebb a görgőhöz. 10 mm-re van tőle, és nekem túlzottan hátra kell nyúlnom, hogy elérjem, és szerintem mindenkinek: merem állítani, kényelmetlen helyen van. Ahhoz pedig nem áll ki eléggé, hogy 1-3-1-nél a középső ujjam tövével tudjam nyomogatni, mint pl. a Logitech G100s-en.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.