2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Albacomp Classmate PC

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nézzük meg mit tud az Albacomp iskolákba szánt notebookja!

[ ÚJ TESZT ]

Értékelés

Értékelés

Röviden: amire szánták, arra megfelel.

Kicsit hosszabban: habár jár hozzá plusz szoftver (ami az osztálymenedzselő program, mert a többi lényegében ingyenes), túl nagy összeg szerepel az árcédulán. Hasonló hardverrel szerelt márkás netbookot már 70 ezer forint környékén lehet kapni, akár Windows 7 Starterrel telepítve. Sőt, akár tablet is lehetett volna a beszerzés tárgya, de akkor az időtállóság és a szoftver lenne a probléma.

A közel egy év alatt a nálunk lévő darabokból csak 2-3%-ot kellett garanciális javításra visszaküldeni. Két jellemző hardveres probléma merült fel eddig: az akkumulátor nem vett fel töltést és a kijelző háttérvilágítása nem működött. Az Albacomp szervizéről csak jót tudok mondani, szinte egy hét alatt megjavították a hibás eszközöket és az oda-vissza szállításról is gondoskodtak.

Aggasztó azonban, hogy az Albacomp nemrég kért csődvédelmet. Egy tényleges csőd esetén reméljük lesz valaki, aki fog tudni a további szervizről gondoskodni. További aggodalomra ad okot, hogy mi fog történni, ha jövőre megszűnik a Tisztaszoftver program és ha két-három év múlva a nem túl hatékony töltési ciklusok miatt tönkremennek az akksik.

Tehát ilyen kis gépeken nevelődik a mai generáció. Összességében a külsején kívül nem lehet rá panasz, nem mondanám, hogy vészesen lassú, viszont egy plusz memória modul tényleg beleférhetett volna.

Egy képzeletbeli "tetszett" pecsétet kap tőlem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.