2016. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nem üríthető ki a Kuka

  Fene egye meg, gyakran belefutok. Használatban van, ezért nem üríthető a kuka.

  Mi a megoldás? Terminál a barátom...

  Nyiss egy terminált, írd (vagy másold) be az alábbi kétsoros kis parancsot, majd nyomj egy Entert:

  cd ~/.Trash
  rm -r *

  Voila!
  Már üres is a Kuka...
  :-)

  TigerCat 5 órája 3

 • Mac OS X óra

  Ha Apple eszközt használsz, az idő is másként telik...

  TigerCat 5 napja 9

 • iPhone gyári beállításainak visszaállítása

  Ha használt iPhone veszel, könnyen belefuthatsz az alábbi hibába:

  Ez azt jelenti, hogy az előző tulajdonos nem kapcsolta ki az iPhone keresését, tehát a készülék még mindig az ő irányítása alatt van, bármikor letilthatja.

  Tehát, ha eladod/elajándékozod a sajátod, vagy újat veszel csináld ezt:

  1. Beállításokban jelentkezz ki az iCloud-ból, ezzel kikapcsolod az iPhone keresését is.
  2. Az Üzenetek beállításaiban kapcsold ki az iMessage-t (csak lődd ki a zöld kapcsolót)
  3. Ugyanígy kapcsold ki a Face Time-ot (megint zöld a kapcsolót kell kilőni)
  4. Beállítások - Általános menüben nyomj egy visszaállítást.

  Ezt követően a készülék újraindul, majd gyári állapotban várakozik beállításra…

  Ez a bejegyzés azért készült, mert két barátom is hasonlóképpen járt, amikor a megvásárolt iPhone-t vissza akarta állítani. Tehát, mielőtt eladnád az iPhone-od, vagy vennél egyet használtan, végezd el a fentieket!

  Cheers!
  :-)

  TigerCat 6 napja 0

 • Váltás Mac-re, avagy élet a Windows után

  Jónéhány évvel ezelőtt, a budai hegyekben, cégünk marketing tevékenységével kapcsolatos egész napos meetingen vettem részt. A tanácsadó vállalkozás már menőnek számított, melyet jól tükrözött a szép épületből elénk táruló fantasztikus kilátás, az ízlésesen berendezett iroda és modern informatikai rendszer, valamint - a megszokott PC-kel és kábelkötegekkel ellentétben - az almás számítógépek jelenléte. Megbeszélésünk szerves részét képezte egy új nyilvántartó rendszer megismerése, amelynek bevezetését terveztük gőzerővel. Nos, nem 100%, de érdemben ekkor és itt találkoztam először Macintosh géppel.

  Leraktak elém egy - akkori szemmel - meglehetősen piciny, fehér laptopot, amelyen a demó program futott. Mivel már akkor sem voltam kezdő a számítástechnika világában, nem gondoltam, hogy kifog rajtam, de majdnem így lett. Azon túl, hogy - jól megszokott Windows-os rendszeremhez képest - szinte minden másként működött, egy nyamvadt @ jelet sem bírtam beütni, nem beszélve, hogy billentyűzettel egy teljesen hétköznapi szöveges fájl megnyitása is kihívásnak bizonyult. Szerencsémre a kapcsolattartó munkatárs rögtön a segítségemre sietett, így a tesztelés különösebb fennakadás nélkül folytatódhatott.

  Folytatás...

  TigerCat 6 hónapja 34

 • Mac és az egér

  Mióta Mac-re váltottam, egyik legnagyobb problémát a megfelelő egér megtalálása okozta. Nem, mintha a beépített Trackpad nem lenne jó, de grafikai munkához, pontosabb, finomabb pozicionáláshoz, egy egér nagyságrendekkel megfelelőbb választás.

  Nem is beszélve a kényelemről. Bár ebbe nagyon nem akarok belemenni, hiszen embere válogatja, hogy kinek-mi a kényelmes. Kicsi, vagy nagy, alacsony, vagy magas, keskeny, vagy széles, stb., szóval egyelőre maradok a puszta funkciónál.


  Az első összeállítás és az első egér.

  Mint sokan mások, én is Windows-ról érkeztem az almás világba. Ezért azt gondolom, teljesen természetes reakció, hogy nagyjából ugyanazt a megszokott érzést vártam a kurzor mozgatása közben, mint amit a másik rendszer sokéves használata alatt megszoktam. Vagyis csak kerestem, mert nem találtam. Ugyanis a kurzor gyorsítása nagyban függ a mozgás sebességétől. Tehát ha lassan mozdítom, képes meg sem mozdulni, viszont ha rántok egyet az egéren, a szomszéd iroda környékén kell keresgélnem. Sokévnyi kiszámítható mozdulat után mondanom sem kell, mennyire zavaró ezzel szembesülni.

  Folytatás...

  TigerCat 7 hónapja 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.