2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Mi lesz, ha nem lesz Mini?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van egy MacBook Pro-m, amivel többé-kevésbé elvagyok, de egyrészt csak 2015-ös modell, másrészt csak kétmagos, így időszerű lenne a csere. No de mire?

Irodában dolgozom, nagy monitorra dokkolt gép előtt ülök egész nap. Kényelmes, átlátható, hatékony. Munkám javarészt levelezésből, böngésző használatból, Excel táblázatok kezeléséből és viszonylag egyszerű grafikai munkákból áll, ami első hallásra nem tűnik gépigényes dolognak, de mindezek kombinációja – bizonyos esetekben – érezhető lassulást eredményezhet. Persze közben nézek filmeket, hallgatok zenét, néha konvertálgatok, telefonnal készített videót vágok, stb. Mindent összevetve kell a négy mag és a combosabb grafikai teljesítmény. Mármint a jelenlegihez képest. Nem kérdés.

Van egy nagy monitorom, amit imádok. 34 col, 3440x1440 pixeles felbontás, IPS panel, sok csatlakozó, szóval ezt megtartanám. Kössem egy új 13-as MacBook Pro-ra? Jó kérdés... Egyrészt nem akarok fel-le dokkolgatni, másrészt a hordozható gépek akkumulátorának sem tesz jót az állandó töltés, emiatt valami stabil megoldás kellene. Például egy cuki kis Mac Mini. Csakhogy abban még régebbi a hardver, ergo nem éri meg megvenni. Nézzek Mac Pro-t? LOL! Viccnek is rossz... iMac? Van monitorom, nem kell, bár ha arra kötve használom tovább a meglévőt, talán. De az a vonal sem mostanában frissült, meg nem is tetszik, tehát csak a Mini marad. Már ha frissítik. És nem évek múlva, hanem mostanában.

De mi van, ha nem frissül a Mini, vagy nem lesz TB nélküli 13-as gép négy maggal? Akkor mit fogok csinálni? Back to the PC?

Gyakorlatilag fájlokat menedzselek, netezek, levelezek, Word, Excel és grafikai alkalmazás kellene csak. Mármint munkára. Mindezekkel nem is lenne baj, mert böngésző, levelezőkliens, Office csomag és fájlkezelő van, Windows-on a Corel Draw-t is szerettem, de a platformok közötti eltérés kiidegelne. Eltérő billentyűkiosztás, más működés, stb. Annak idején mikor belevágtam a "mekezésbe", akkor is ez zavart leginkább... Mondjuk tegnap konkrétan visszasírtam a Corel Draw-t, mert bármelyik telepített vektoros alkalmazásommal próbáltam dolgozni, az objektumhoz igazítás, az valami kritikán aluli mindegyikben. No de mindegy, csak egy gondolat volt… A lényeg, hogy a visszatérés is számításba vehető alternatíva.

Mi szól a Mac mellett?

Egyrészt baromira rá lehet függni a megoldásokra, hogy egyértelmű és könnyed. Már ami működik, vagy nem teljesen eltérő a megszokotthoz képest. Lásd egér kérdés. Másrészt szép a hardver, tetszetős, konzisztens a rendszer felülete, minden működik mindennel és összességében jó érzés használni. Utóbbinak főleg az ökoszisztéma az oka, ami ha nem lenne, sajnálnám. Mindezeken túl vásároltam egy halom alkalmazást, tehát a befektetett pénzt is figyelembe kell vennem.

Mit várok?

Érkezzen 4-magos Mini, korszerű hardverrel, relatíve megfizethető árban, hogy megtarthassam a monitorom és nyugodtan dolgozhassak tovább. A 13-as MacBook Pro pedig jó lesz jönni-menni, vagy otthon netezni, levelezni...

i ❤ mac

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(nagyúr)

Így van! Jöjjön egy 2018 15"-ös touchbar-os Macbook Pro hardver mini dobozba megfizethető áron (~500e Ft) - instant get! :K

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#2) Hieronymus válasza Syl (#1) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha nem jön, segítek tüntetéseket a cég hivatalos viszonteladói előtt!
Mini nélkül nem élet az élet.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#3) TigerCat válasza Hieronymus (#2) üzenetére

Minit a népnek!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Ide jutott a világ, már mini sincs. Én má nem is akarok így élni.....

(#5) SwissBread


SwissBread
(újonc)

Esetleg egy hackintosh? Személyesen még nem próbáltam (meg úgy általában az apple kimaradt) de állitolag töredék áron lehet nagyon jó teljesitményű gépeket összerakni. Snazzy labs nevű csatornának van egy elég érdekes videója ahol pont valami olyasmit csinál ami neked kéne [link]

<script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

(#6) kemotox válasza SwissBread (#5) üzenetére


kemotox
(addikt)

De akkor nincs epöl-életérzés!!!4

(#7) Syl válasza SwissBread (#5) üzenetére


Syl
(nagyúr)

Van az egyik verzió, a YT videókon is látható next-next-finish nevű mesefilm és van a valóság, elég csak beleolvasni a "Mac OSX PC-re" topikba. Rémálom.

Words cannot express how much i don't care

(#8) nofi


nofi
(őstag)

Sajnos tényleg tiszta vicc, hogy ekkora gyártónál kb. könyörögni kell hw frissítésért. iPhone-ból akkora a kínálat, hogy mindenki talál magának készüléket, iPad vonal is kiegyensúlyozott, de ez a Mac oldal nagy katyvasz :(

(#9) Syl válasza nofi (#8) üzenetére


Syl
(nagyúr)

Nem katyvasz, hanem szégyen! 4-6-8 éves hardvereket adnak "eredeti" áron :W Elég csak megnézni a szemetes Mac Pro-t...

Words cannot express how much i don't care

(#10) TigerCat válasza Syl (#9) üzenetére

Igen, az. Főleg, hogy akik erre fejlesztenek, durván le vannak húzva... Ami nem is lenne baj, ha nem elavult vasat adnának cserébe.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.