2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Katy Perry: Last Friday Night - featuring Rebecca Black

    Katy Perry legújabb klipje, Rebecca Black közreműködésével, az elnyűhetetlen és utánozhatatlan, fantasztikus péntek témával. KO :DDD

    Szten Márs 13 éve 16

  • Bach: D-moll toccata és fúga - akusztikus gitáron

    Mindenféle különösebb körítés nélkül jöjjön két gitáros verziója Johann Sebastian Bach hallhatatlan művének:

    Az egyik egy szál fémhúros (bezony) gitáron szólal meg. Nyilván egy szál gitárral kompromisszumokat kell kötni, némileg át lett értelmezve. Az eredményt hallgassátok és ítéljétek meg ti:

    A másik egy három gitáros változat:

    Igen, direkt nincs most sok körítés hozzájuk, a zene azt hiszem egész biztosan jobban tud nálam beszélni :) Have fun!

    Szten Márs 13 éve 1

  • Gitár - nylon húrokon

    Régóta akarok írni a gitárfajtákról, a gitár felépítéséről, felhasznált fafajtákról, húrokról, külön cikkben nylonhúros és külön cikkben fémhúros gitároknál. Ez a bejegyzés viszont nem erről fog szólni. Sokkal inkább arról, hogy mit is tud a nylonhúros gitár, mint hangszer, hogy mire képes egy jó gitárossal karöltve. Szigorúan az én szubjektív ízlésemnek megfelelő kínálatból merítve.

    Sokszor találkozni azzal a gondolattal - bár gyakran csak impliciten -, hogy a nylonhúros gitár valami póthangszer, egy kezdő felszerelés, ami arra jó, hogy elkezdjünk gitározni tanulni. Itt a prohardver/logout fórumán is találkoztam olyan hozzászólással, amiben a hozzászóló azt fejtette ki, hogy fémhúrosra vált, mert már "kinőtte" (!) a nylonhúros gitárját.

    Nem is igazán van mit tovább cifrázni a dolgot. Egy nagyon szép gondolatot olvastam még régebben valamerre, így hangzott: "guitars are magic". És ez így van, akármilyen gitárról is legyen szó. A nylonhúros gitár varázslatának néhány darabját szeretném bemutatni, a válogatás teljesen önkényes, de remélem azért tetszeni fog.

    Nem akarok túl sokat linkelni - mindössze három gitárostól hat darabot, a bejegyzést két részre osztva. Ennél milliószorta lehetne többet, de talán ennyiből is lejön a lényeg.

    I. rész: a lassú melankolikus.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 9

  • The singing trolls

    - We're the singing souls
    - The singing trolls?

    - Souls!
    - /oops, fail/

    Már magában ez is epic, de a végén kiderült, hogy csak Simon tudta jobban és valószínűleg a lányok tévesztették el a saját nevüket :DDD

    Szten Márs 13 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.