2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bach Csellószvit Nr1. - fémhúros és klasszikus gitáron.

    Egy egyszerű kis összehasonlítása annak, hogy hogyan is hangzik egy klasszikus mű fémhúros akusztikus gitáron, és hogyan hangzik ugyanez (na jó, kicsit más interpretáció, de azért jó közelítéssel ugyanez) klasszikus gitáron, nylon húrokon. Lássuk:

    fémhúros

    klasszikus

    A tanulságot mindenki levonhatja saját szájíze szerint.

    Szten Márs 11 éve 0

  • Francisco Bros B7B

    Haszutmafor: A képek kattintással nagyíthatóak.

    Szten Márs 11 éve

  • Melyik mese lehet ez?

    Sziasztok!

    Adott egy 1988-as születésű lány és egy mese, amit talán 9-10 éves kora körül nézett. Alig emlékszik valamire, de nagyon akarja tudni, hogy mi lehetett az. (Hopp, módosítás: a videotékából lett kivéve a mese, ehhez mérten nézzétek a dátumokat...)
    Idézem a nyomokat:

    1,
    "hát arra emlékszem hogy fiatalok vannak benne, gyerekek és asszem egy kutya is van velük (nem scooby-doo:) ) és nem tudom már mi a céljuk de ilyen elvarázsolt helyeken járnak, tudom hogy van egy olyan rész amiben két sárkány is van, egy kék meg egy piros"

    2,
    "és a végén elkapja őket a gonosz és rabszolgák lesznek asszem de aztán megmenekülnek.... és ez több részes volt azt tudom"

    3,
    "egy olyan rész is rémlik amikor vmi fán lakó lényekkel találkoznak, de ilyen nagyon puccos fakérójuk van"

    4,
    "meg van egy sivatagos a végefél van az tuti, mennek a tevékkel
    ott kapja el őket asszem a gonosz"

    Ha van bárkinek ötlete, szívesen veszem.... így számomra elég nehéz ügynek tűnik, de hát épp ezért kihívás, úgyhogy hajrá! :D

    Szten Márs 13 éve 25

  • Katy Perry: Last Friday Night - featuring Rebecca Black

    Katy Perry legújabb klipje, Rebecca Black közreműködésével, az elnyűhetetlen és utánozhatatlan, fantasztikus péntek témával. KO :DDD

    Szten Márs 13 éve 16

  • Bach: D-moll toccata és fúga - akusztikus gitáron

    Mindenféle különösebb körítés nélkül jöjjön két gitáros verziója Johann Sebastian Bach hallhatatlan művének:

    Az egyik egy szál fémhúros (bezony) gitáron szólal meg. Nyilván egy szál gitárral kompromisszumokat kell kötni, némileg át lett értelmezve. Az eredményt hallgassátok és ítéljétek meg ti:

    A másik egy három gitáros változat:

    Igen, direkt nincs most sok körítés hozzájuk, a zene azt hiszem egész biztosan jobban tud nálam beszélni :) Have fun!

    Szten Márs 13 éve 1

  • Gitár - nylon húrokon

    Régóta akarok írni a gitárfajtákról, a gitár felépítéséről, felhasznált fafajtákról, húrokról, külön cikkben nylonhúros és külön cikkben fémhúros gitároknál. Ez a bejegyzés viszont nem erről fog szólni. Sokkal inkább arról, hogy mit is tud a nylonhúros gitár, mint hangszer, hogy mire képes egy jó gitárossal karöltve. Szigorúan az én szubjektív ízlésemnek megfelelő kínálatból merítve.

    Sokszor találkozni azzal a gondolattal - bár gyakran csak impliciten -, hogy a nylonhúros gitár valami póthangszer, egy kezdő felszerelés, ami arra jó, hogy elkezdjünk gitározni tanulni. Itt a prohardver/logout fórumán is találkoztam olyan hozzászólással, amiben a hozzászóló azt fejtette ki, hogy fémhúrosra vált, mert már "kinőtte" (!) a nylonhúros gitárját.

    Nem is igazán van mit tovább cifrázni a dolgot. Egy nagyon szép gondolatot olvastam még régebben valamerre, így hangzott: "guitars are magic". És ez így van, akármilyen gitárról is legyen szó. A nylonhúros gitár varázslatának néhány darabját szeretném bemutatni, a válogatás teljesen önkényes, de remélem azért tetszeni fog.

    Nem akarok túl sokat linkelni - mindössze három gitárostól hat darabot, a bejegyzést két részre osztva. Ennél milliószorta lehetne többet, de talán ennyiből is lejön a lényeg.

    I. rész: a lassú melankolikus.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 9

  • The singing trolls

    - We're the singing souls
    - The singing trolls?

    - Souls!
    - /oops, fail/

    Már magában ez is epic, de a végén kiderült, hogy csak Simon tudta jobban és valószínűleg a lányok tévesztették el a saját nevüket :DDD

    Szten Márs 13 éve 8

  • Country Blog - Brad Paisley különkiadás

    Először is, elnézést azoktól, akik várták volna újabb írásomat, újabb előadókkal. Ez még kicsit várat magára, de ami késik nem múlik.

    Most nem új előadót akartam bemutatni, csak egyetlen számot - még akkor is, ha egy egyetlen linket tartalmazó pár szavas írás nem tekinthető túl tartalmas blogbejegyzésnek. Mégis, ez egy személyes blog, és mint ilyen, néha csak simán azok a dolgok kerülnek ki ide, amiket az adott pillanatban ki akarok írni magamból. Vagy meg akarok osztani. Vagy csak látni akarom leírva magam előtt. Így végül is, miért ne - ezzel a gondolattal ültem le bejegyzést írni. Végül azonban úgy döntöttem, hogy megtoldom még pár számmal. Ezek a számok közel állnak hozzám, és bár nem új előadót mutatnak be, talán kissé mások, mint az eddig bemutatott számai.

    A kissé hosszúra nyúlt bevezető után következzen a dal, azt, amiért billentyűzetet ragadtam most - méghozzá három verzióban. Ha keveset írok, legalább legyen egyhangú alapon. Viccet félretéve, mindhárom verzió közel áll a szívemhez, mindhárom verzió kicsit más, és mindháromnak itt a helye...

    Az először a klipverzió.... bár jómagam nem szeretem túlzottan a klipverziókat, nem is igazán szoktak kapcsolódni a számokhoz, de ez a kivételek egyike, és úgy érzem, ez érdemes lehet megtekintésre.

    - Brad Paisley & Alison Krauss: Whiskey Lullaby

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 6

  • Country Blog No. 7: Tim McGraw

    Ismét egy férfi előadóhoz érkeztünk a sorban, méghozzá Tim McGraw-hoz.
    A cím kurtasága miatt elnézést kérek - az avagy rész hiányzik belőle, de nem igazán jutott eszembe olyan dolog, ami nem tűnik erőltetettnek, de találó. Ha bárkinek van ötlete, örömmel fogadom.

    Apja Tug McGraw, aki egy híres baseball-játékos volt. Itt ez talán nem hangzik túl fajsúlyos információnak, de a tengeren túlon igencsak szép címet jelent. Apját egyébként egészen 11 éves koráig nem ismerte, sőt, nem is tudott róla, nagybátyját hitte apjának.

    Első albumát 1993-ban adta ki, 26 éves korában (bár a megjelenés idejében még csak 25 volt, de tekintsünk el ettől, a 26 éves kora célzás volt 1967-es születésére) és nem aratott túl nagy sikert. A következő évben, 1994-ben már meg is jelent második nagylemeze, ami meghozta számára a hírnevet: hatszoros platinaalbum lett, ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy Amerikában a platinaalbumhoz nem kevesebb, mint egymillió példányban kell, hogy elkeljen egy lemez. Ezt a bravúrt azóta "csak" egy 2000-es válogatásalbumával sikerült megismételnie, viszont a többi albuma miatt sem kell szégyenkeznie, eddig összesen több, mint 40 millió példányban keltek el.

    Következzen az első dal, ami felkerült a slágerlisták előkelő helyeire, az 1994-es albumról.

    - Tim McGraw: Indian Outlaw

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 10

  • Country Blog No.6: Taylor Swift - avagy a szőke ciklon

    Carrie Underwood után ismét egy olyan előadó kerül terítékre, akinek a nevét a fél világ ismerheti.
    Taylor szemtelenül fiatal, nemrég töltötte be a 21-et, de már 7 AMA, 3 ACM, 5 CMT, 6 CMA és 4 Grammy díj tulajdonosa - és ez csak egy rövid kivonat az összesen 73 (!) tagból álló díjgyűjteményéből.

    A most következő felvétel egy hangszerkiállításon, a Taylor Guitars standján készült. Taylor többnyire stílusosan Taylor gitárokat használ (ahol is a név a gitárcéget alapító Bob Taylor nevéből jön), és már jóval az első albuma megjelenése előtt fel-fellépett a Taylor Guitars standjain.

    - Taylor Swift: Picture to Burn

    Banda-mustra és istálló-feeling

    Pennsylvániában született, ahol egy karácsonyfa-farmon nevelkedett. 12 évesen kezdett el gitározni, ugyanekkor írta első dalát. Innentől kezdve minden szabadidejét a gitározással és dalírással töltötte.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 11

  • Country Blog No.5: Alan Jackson - avagy a későn érő

    Nehéz valakiről egy rövidke blogbejegyzésben írni, aki immáron 21 éve van a pályán, 14 nagylemezt és 58 (!) kislemezt jelentetett meg, valamint nem kevesebb, mint 26 száma felkerült az amerikai country slágerlista első helyére. Erről a személyről kéne írnom pár sorban, kiragadva 3-4 dalt az életművéből. Ugyanakkor a blogsorozatból kihagyhatatlan - nem csak a puszta számok miatt, hanem mert nagyszerű country zenék tömkelegét rejtik ezek a számok.

    Akiről ma szó lesz, nem más, mint Alan Jackson.
    Nem mondhatni, hogy túl korán kezdett zenei karrierbe, ha csak a templomi kórust, ahol gyerekkorában énekelt, nem számítjuk ide. Sőt, az előbb említett kórustagságától függetlenül saját bevallása szerint nem volt túlzottan zenerajongó típus - ezt később azonban a country zene néhány mára fogalommá vált alakja megváltoztatta.

    A következő száma - bár ilyen mérhetetlenül sok szám közül nehéz egyet kiragadni (még akkor is, ha az életművének csak egy részét ismerem) - talán az, amelyik a legnagyobb hatással volt rám. Egy korai daláról van szó, második albumáról, 1992-ből. Egy tragikusan rövid életű, de igen nagy hatású country-zenésznek, Hank Williamsnak állít emléket. (Nem összekeverendő hasonnevű fiával és unokájával, akik szintén country-előadók.)

    - Alan Jackson: Midnight in Montgomery

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 21

  • Country Blog No.4: Carrie Underwood - avagy az amerikai idol

    Ahogy a sorozatom elején is említettem, olyan előadókról is írni fogok, akiket a fél világ ismer - az egyik ilyen énekes Carrie Underwood.
    Igazi kántri gőrlként farmon nőtt fel, majd 2004-ben, 21 évesen jelentkezett az American Idol-ba, a tengerentúlon - és szerintem másutt is - igen népszerű tehetségkutatóba. (Az American Idol hasonló a mi Megasztárunkhoz, legalábbis nagyvonalakban.) Ezt annak rendje és módja szerint meg is nyerte, sőt, szinte hihetetlen, hogy ilyet lehet róla mondani, de előadásai gyakorta még Simon Cowell-nek is tetszettek - aki az ottani zsűri legszőrösszívűbb tagja.

    A country sorozatunkat Brad Paisley-vel kezdtük, mint a 43. és 44. CMA díjátadó férfi házigazdája. Nos, Carrie Underwood pedig a női házigazda volt Brad Paisley oldalán, szóval lássunk egy jelenetet az egyik díjátadóról, ahol bemutatja, hogy némileg énekelni is tud, valamint megfelelő párja a partnerének... nos, (jó értelemben vett) hülyeségben is.

    - Carrie Underwood - Brad Paisley: I'm Hot (Swine Flu Song)

    Meós munka

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 4

  • Country Blog különkiadás - gitározási alapismeretek Keith és Brad tolmácsolásában

    Ezúttal nem új előadó kerül terítékre, csupán egy általam megismerésre érdemesnek ítélt szösszenetet szeretnék bemutatni, immáron ismert szereplőkkel. (Akiknek mégsem lennének ismerősek, Brad Paisley és Keith Urban a mai két főhősünk.)

    Különösen sok mesét most ne várjon senki, csak hallgassátok és élvezzétek :K

    A következő videó első pár másodpercét kísérje különösen alapos figyelemmel mindenki, aki gitártanulásba akarja vágni a fejszéjét (esetleg néhányan csak a pengetőjüket, vérmérséklettől függően), hasznos minden kezdőnek, bemutatva, hogy az igazán nagyok hogy is csinálják. A videó többi része, a tényleges dal ugyan fel sem érhet az elején bemutatott bravúrokhoz, de remélem azért tetszeni fog.

    - Brad Paisley, Keith Urban: Start a band

    Te, melyik felét is kell ennek pengetni?

    És, csak, hogy lehessen kissé ízesebben is hallani, élőben (sajnos a videó nem olyan jó minőségű, mint ahogy azt a kép sugallná):

    - Brad Paisley, Keith Urban: Start a band, live

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 3

  • Country Blog No.3: Keith Urban - avagy az ausztrál kakukktojás

    Talán furcsa lehet a cím - ausztrál kakukktojás. Igen, mai főhősünk a blogsorozatban eddig már szerepelt és a későbbiekben szerepelésre kerülő amerikai előadók áradatában kakukktojásnak számíthatna ausztrál (pontosabban születési helye szerint új-zélandi) származásával, de a kakukktojás szó mégsem emiatt került a címbe. Sokkal inkább zenéje hangzásvilága miatt, ami tippem szerint valószínűleg távol áll mindentől, ami a legtöbb embernek a country szóról eszébe jut. Mégis country előadóként ismeri a világ, az évek során több CMA, CMT és ACM díjat nyert (aki nem ismerné még a rövidítéseket, az előző blogjaimban megtalálhatóak), többszörös Country Music Awards of Australia győztes, többszörös Grammy győztes, legjobb férfi country előadás kategóriában - és bőven nem a teljesség igényével soroltam fel a díjait.

    Ennyi bevezető után lássunk is egy dalt. Ha már kakukktojás bejegyzés, ezúttal egyetlen klipet sem szeretnék linkelni, ellenben élő felvételeket annál inkább. Sokkal emberközelibbnek érzem őket, és sokkal jobban be tudják mutatni a szóban forgó előadót.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 10

  • Country Blog No.2: The Band Perry - avagy nem mind Katy, ami Perry

    Van, amikor az embert megragadja egy szám, és nem képes abbahagyni a hallgatását. Én pont így jártam a címben említett együttes egy dalával, de ne rohanjunk előre még.

    Most, a blogsorozat második felvonásában egy olyan együttesről lesz szó, akik mindössze egy nagylemezt adtak eddig ki, mégsem tudom kihagyni őket a sorozatból. A bandát Kimberly Perry alapította, két öccsével, Reid és Neil Perry-vel. Igen, a Perry név eléggé divatba jött a zene világában, de azt hiszem ők egy egészen más világot képviselnek, mint névrokonuk.

    Kimberly Perry - akinél a két öccse 5 illetve 7 évvel fiatalabb - már 15 évesen a saját iskolai bandájában játszott, miközben az öccsei a zenekar felszerelését cipelték utánuk, nagy lelkesedéssel, Reid pedig 10 éves kora óta elválaszthatatlan a basszusgitárjától.

    "Apukánk Rolling Stones-sal ringatott minket álomba, anyukánk pedig Loretta Lynn-el keltett" - emlékszik vissza Kimberly a zenével való kapcsolatuk kezdeteire.

    Az együttest 2005-ben alapították, ekkor kezdtek hivatalosan is együtt zenélni, bár esténként a verandán előtte is gyakran énekeltek és játszottak együtt. Az első nagylemezük csak évekkel később, 2010 októberében jelent meg.

    És most következzen a dal, amiről a bejegyzés elején beszéltem. Most sem tudtam megtenni, hogy ne hallgassam meg újra, immáron fene tudja hányadszor.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 9

  • Country Blog No.1: Brad Paisley - avagy nem lehet mindenki százas

    Az előző bejegyzésemre érkezett visszajelzések után úgy tűnik, hogy mégis lesz némi érdeklődés, vágjunk hát bele.

    Előtte azonban pár tudnivaló. A blogsorozat röviden be fog mutatni pár country-előadót, a mai felhozatalból. Lesznek relative ismeretlenebbek, de lesznek olyanok is, akiket a fél világ ismer. Mindenesetre a countrynak a populárisabb vonalait igyekszem bemutatni. Emiatt lesznek olyan előadók, akiket páran nem fognak szeretni, sőt akiktől akár ilyen-olyan okok miatt egyenesen ragyaverést kapnak. Ez esetben is kérnék mindenkit, hogy próbáljon kulturáltan hozzászólni a témához
    Nem célom hosszú életrajzokat írni, inkább csak egy-két érdekes adatot, meg pár dalt szeretnék bemutatni egy-egy előadótól, esetleg pár szubjektív megjegyzést hozzáfűzni. Ha megtetszik valakinek, akkor úgyis utánanéz, keres több dalt, stb.

    Sokáig gondolkoztam, hogy kit is tegyek az első részbe - a későbbiekben lesznek férfiak, nők, új és régebbi előadók. Végül úgy gondoltam, hogy az a férfi, aki a 43. és 44., azaz 2009-es és 2010-es CMA Awards-nak is a házigazdája volt, abszolút megérdemli az első helyet a blogsorozatban.

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 8

  • Country blogsorozat - nulladik rész

    Nos, arra gondoltam, hogy elkezdek írni egy blogsorozatot mostani country előadókról - pár naponta egyről-egyről. Nagyon hálás téma, mert előre láthatólag a kutyát nem fogja érdekelni, de így szép az élet.

    Mindenesetre hátha mégis lesz legalább egy-két ember, akit érdekel. Nem teljesen reménytelen az ügy, mert egy másik bejegyzésemben ígértem valakinek, hogy linkelek pár előadót, bár ott végül elmaradt.

    Ja igen: annyit szeretnék kérni a nyájas olvasóktól, hogy aki leküzdhetetlen vágyat érez fikázásra, az az adott előadó zenéjét fikázza, ha lehet, ne pedig a személyét. Ez utóbbit nem tartom fairnek.

    Azért még pár szó: eléggé rétegműfaj ez, legalábbis Magyarországon borzasztóan. Szerintem sokan maximum egy-két nevet tudnának említeni, sokan talán egyet sem, a most aktív country-előadók közül. Épp ezért igyekszem bemutatni a műfajt, összeszedve pár bemutatásra érdemes dalt, pár énekest. Valószínűleg ma este kezdem is, őszintén kíváncsi leszek a fogadtatására.

    Szten Márs 13 éve 32

  • Azt mondták nem lesz sz.rabb

    - XY: így buék örömére elromlott a videókártyám vagy meghalt v nem tudom, poros volt és meghalt
    - XY: nem tudom, emlékszel-e milyen volt
    - XY: kicserélték tíz rugóért egy geforce fx 5500ra
    - Köszvényes törpemandulafa-hadsereg: egy 7600GT volt
    - XY: és ez sokkal szarabb mi? :D
    - Köszvényes törpemandulafa-hadsereg: ja
    - Köszvényes törpemandulafa-hadsereg: sokkal
    - XY: a kurva anyjukat, pedig azt mondták, h nem lesz szarabb : D és tíz rongy volt

    A beszélgetőpartnerem nevét hihetetlen bravúrral megváltoztattam, az enyémet lusta voltam, meg amúgy is minek.

    Szten Márs 13 éve 18

  • Dubstep - egyetlen kérdéses kérdőív: szoktátok-e hallgatni

    Egyetlen kérdés, remélem elégségesen változatos válaszokkal, aki erőt érez magában, töltse ki, könnyű, gyors, egyszerű, eltünteti a látható korpa akár 90%-át, valamint a lábgombára is jó.

    A kérdőív létrehozásának oka nagyon egyszerű: minden harmadik logout bejegyzés dubstepes, ami számomra valami... hmm.. mondjuk úgy, igen furcsa irányzat és kíváncsi vagyok, mennyire vannak rákattanva az emberek.

    A link pedig, ami a kérdőívhez vezet: [link]

    Megkérnék mindenkit, hogy csak egyszer szavazzon! Köszönöm!

    Szten Márs 13 éve 93

  • Rock on! - Hamupipőke akusztikusan

    Csak úgy. Amúgy is egyre-másra születnek zenés bejegyzések, többnyire dubsteppel, vagy más elektronikus műfajjal. Ez spec nem az, ellenben egy dal, ami most megfogott és jelenleg toplistás nálam.

    Stúdióverzió, klip:

    Élő felvétel:

    Have fun :)

    Szten Márs 13 éve 3

  • Bridzs gép, avagy hogyan ne írjunk fotós könyvet

    Aki a cím első feléből valamiféle kártyázó robotra gondolt, csalódni fog. Én is leginkább arra gondoltam volna, de nem, nem arról van szó - de erről később.

    Ma kezembe akadt az "A digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek" című fotós könyv, pontosabban abból is a 2008-as kiadású. (Jobb kép híján: [link])

    Már az első három oldal elolvasása után jojózott a szemem, na nem azért, mert olyan kis betűkkel írták volna, hanem a tartalma miatt. Igazából nem ez az első fotós könyv, amiben nem "csupán" félreérthető részek, de konkrét tárgyi tévedések és, mondjuk ki, sültbaromságok vannak. Sőt, alig láttam még fotós könyvet, ami ne ilyen lenne - pedig láttam már párat. Valamiért divat. Divat úgy könyvet írni valamiről, hogy arról a valamiről maximum ködös fogalmaink vannak. Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, könyvet ír róla? Érdekes.

    Régebben azt gondoltam, és sok helyen azt lehetett hallani, azt hangoztatták, hogy a neten fellelhető infókkal óvatosan kell bánni, ami a (szak)könyvekben van, az a frankó. Vajon sosem létezett ez az idő, vagy csak a régmúlt homályába veszett?

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 16

  • De jó, hogy ilyenek közlekedhetnek az utakon

    Most hívott apám, összetörték az autónkat. Belementek szemből. Valami öreg fószer teljes nyugalommal belehajtott szemből. Azt mondta apám, hogy látta, hogy bele fog menni, de nem tudott hova kitérni - ő lefékezett, az öreg meg simán fékezés nélkül belehajtott. Aztán azt mondta, figyelem, ez a legjobb, hogy "nem találta a féket"

    Nem találta a féket! Én nem tudom mit csináltam volna a palival! Így is olyan ideges vagyok, hogy remegek, nem csak az autó miatt, de emiatt a magyarázat miatt is. Hogy nem találta a féket. És EZ vezet. Aki néha vezetés közben nem találja a féket.

    Szten Márs 13 éve 131

  • Epic fail

    Szten Márs 14 éve 12

  • Szakdolgozat kérdőív - help wanted

    Nos, ahogy a cím is sejteti, a segítségeteket szeretném kérni, méghozzá a barátnőm szakdolgozotához szükséges kérdőív kitöltéséhez.
    Az a helyzet, hogy igencsak szükségünk van minden egyes kérdőívre, a lehető legtöbb korosztályból, szóval bárki, akinek van pár szabad perce rá, na meg ellenállhatatlan vágya arra, hogy kérdőívet töltsön (sejtésem szerint sokatokban buzoghat ilyen vágy :DDD ), az ne fogja vissza magát. :K
    Ha esetleg annyira nem buzog a vágy, de mégis rászánna pár percet a kitöltésére, azt pedig nagyon megköszönnénk :R

    A kérdőív linkje: [link]

    Ha valaki nagyon indiszkrétnek találná a foglalkozásra vonatkozó kérdést, akkor hagyja ki nyugodtan, de egyébként elég általánosságban írni, pl. egészségügyi dolgozó, vagy mittudomén, középvezető, vagy ilyesmi.

    Szerk: Közben egy bugra fény derült a kérdőívben, mégpedig, az
    "Általában mennyi időt tölt tévénézéssel naponta?" és az
    "Általában mennyi időt tölt internetezéssel naponta?" valamint az
    "Általában mennyi időt tölt olvasással naponta?" kérdéseknél.

    Folytatás...

    Szten Márs 14 éve 82

  • Kedvenc előadók, kedvenc számok - TOP 5

    Be kell valljam, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz egy TOP 5-öt összeállítani. Nem tudom, ki hogy van vele, de jópárszor át kellett gondolnom, amit újra átgondolhattam, hogy átgondolhassam, hogy így jó lesz-e átgondolásra, de azért azt hiszem, sikerült öszeállítanom végül azt az ötös listát, amivel abszolút elégedett vagyok. Az alapkoncepció az volt, hogy mind az öt szám különböző előadótól legyen - ez némi kis anomáliával, de jó közelítéssel sikerült. A zenék meghallgatásához katt a képekre!

    1, Epica: Solitary Ground

    Az Epica nálam abszolút number one. Nagy szívfájdalmam, hogy stúdióverzióban hallgatva - mint minden igazán jó együttes/énekes esetében - igen sokat veszítünk a zenei élményből, sokkal színtelenebb, halottabb, viszont élvezhető hangminőségű élőt rendkívül nehéz találni. Még szerencse, hogy a miskolci koncertjük teljes hanganyagát kiadták The Classical Conspiracy néven. Gyönörű album lett. Még jobb volt persze ott hallgatni. Simone hangját előben azt hiszem lehetetlen leírni, vagy akár CD-kről, youtube-ról visszaadni.

    Folytatás...

    Szten Márs 14 éve 89

  • Zánka rulez

    Tudom, senkit nem érdekel, de azért:

    Igen, igen, Epica Zánkán :C

    Megvolt, de leírhatatlan. :N Egyet mondhatok: Köszönjük Simone! :R És persze köszönjük Marknak, aki kijött fotózkodni és autogramokat osztogatni és köszönet az egész bandának :R

    És ha már itt tartunk, egy kis Epica tribute:

    /katt a képre/

    Szten Márs 15 éve 4

  • Epica: The Classical Conspiracy ~Live in Miskolc, Hungary

    [link] - kommentálhatatlan. És igen, ott voltam és halhattam. Tényleg nem tudok most ehhez mit fűzni. Amúgy sincsenek örömükben ugráló smilek a forumon. Közelítő smile: :DD

    Szten Márs 15 éve 2

  • MRSA és megint Simone

    Szóval persze, a békésen kérődző Staphilococcus aureusok azon része, amelyeknek lelkük mélyén mélységes sötét gonoszság lapul MRSA-vá kalibrálják magukat, hogy bosszút állhassanak az őket meggyalázó béta-laktám stabilizált világon, ez eddig oké.
    De mi a jó fenét tudtak a holland orvosok hónapokig szüttyögni egy MRSA fertőzésen csóri Simonénál :(
    Eddig igencsak kétséges volt, hogy Magyarországra jön-e egyáltalán a zenekarral. De igencsak sok hosszú hónap után végre felépült és tud turnéra járni szóval igeeeen:

    2008. június 14. Epica koncert a Miskolci Jégcsarnokban Simone Simonsostól :C

    Szten Márs 16 éve 2

  • A nap kérdése, valamint Simone Simons rulez

    - Miért van az, hogy a legtöbb ember, ha hall egy zenekart, ami rockos stílusban játszik és női énekesük van, azt elkezdi az Evanescence-hez hasonlítgatni? Vagy épp elkezd arról értekezni, hogy ez biztos egy Evan koppintás.

    És most Simone, face to face egy nem kisebb dallal, mint a Memory a Macskákból (katt a képre):

    Szten Márs 16 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.